12. kolo
29.10.2016 15:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta Praha - 1. FK Příbram 4:0

Sparta bez žádných problémů rozstřílela poslední Příbram 4:0 a bude sledovat, jak si povedou její konkurenti. Příbram letenským nekladla žádný odpor, když se o vítězství rozhodlo už v prvním poločase po trefách Karavajeva a Lafaty. Druhý jmenovaný nakonec ve druhém poločase dokonal hattrick.

David Lafata tak znovu potvrdil, že mu to na ligové scéně stříli ostošest. Sparta byla v tomto utkání velkým favoritem a Příbrami se nedávaly takřka žádné šance. Svěřenci Petra Rady přeci jenom chtěli sehrát důstojnější roli, ale vše zhatila rychle inkasovaná branka. Vítězství Sparty ale nebylo úplně bez vrásek. Hned v úvodních minutách musel ze hřiště zraněný Václav Kadlec, kterého nahradil Matěj Pulkrab.

Spartě stačila první čtvrthodina, aby se prosadil ruský obránce Vjačeslav Karavajev. Golman Hruška nejprve lapil pokusy Juliše i dorážku Lafaty, ale na Karavajevovu skákavou střelu z dobrých třiceti metrů už nedosáhl. Abychom Příbrami jen nekřivdili, tak až do inkasovaného gólu hráli hosté nebojácně a měli i své příležitosti. Tu největší asi Jan Rezek, jenomže svatyni brankáře Koubka těsně minul.

Příbramští se také snažili o co nejrychlejší odpověď a vyrovnání byli blízko. Brandnera vychytal Koubek a Mahmutović z dobré pozice minul. To byly další klíčové okamžiky zápasu, pak totiž přišlo nastavení první půle a obrovská chyba celé příbramské defenzívy. Hned čtveřice domácích se hnala na Hrušku a vše skončilo Holzerovo přihrávkou před prázdnou branku neomylnému Davidu Lafatovi!

Před Příbramí stál takřka neřešitelný problém, ve druhém poločase buďto vyrovnat, nebo skóre otočit. Nepovedlo se ani jedno a místo toho nakonec skončilo utkání debaklem. Čtvrthodinu před koncem se ve vápně otočil s míčem Lafata a zvýšil už na 3:0. Spařťanský kanonýr navíc hnal za hattrickem a skutečně se ho dočkal. Čtyři minuty před závěrečným hvizdem naservíroval přihrávku mezi obránce Holzer a David Lafata z úhlu zkompletoval hattrick i konečné skóre utkání.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Forma týmu tabulky 13 týmu Sparty a 14 týmu Příbrami ae i tak si myslím půjde Spartě teď o krev takže vyhraje jen tak tak 2:1

Reagovat
vanGomm

Tip výhra Sparty min.o 2góly.Pokud chce hrát o titul musí se ztrátama přestat.Z 11 zápasů mít pouze 5 výher je na Spartu málo.

Reagovat
boryland

1:1..........

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta musí vyhrát v klidu. Mít jistotu už o poločase, aby nemusela jet nadoraz. V týdnu má důležitější zápas s Ber Sheevou, když ho vyhraje, bude mít 5 bodů náskok před 3. týmem skupiny.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
C-M@ster

0:1

Sezóna bez pohárů spartě jenom prospěje. Fans si budou víc vážit toho, co mají.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně nemá ani na to tým Rosický který bere jen prachy acKadlec který je zatím k smíchu Sparta vyhraje nad posledním týmem ae na tu výhru se strašně moc nadre

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
OtecJaJ10

Modrý pásek, 1:1

Reagovat
ondrasch77

3:0 (2x Lafata, Dočkal)

Reagovat
Rezan

co v tom komentu? Jak jako na Karavajevovu skákavou střelu nedosáhl. Pěkně si na ní sáhl, však mu propadla mezi rukama i nohama.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele