15. kolo
27.11.2016 14:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 2:2

Ani dvougólový náskok nakonec Slovácku na výhru nestačil. Liberec díky dvěma penaltám Komličenka alespoň vyrovnal, ale konečný výsledek 2:2 je i tak ztrátou. Hned třikrát se v zápase vylučovalo. Červenou kartu uviděli Vůch, Daníček a Kerbr.

Slovácko minulý týden nezvládlo domácí duel s Teplicemi a dnes se chtělo svým příznivcům revanšovat. Soupeř byl ale těžký, Liberec se sice v lize trápí, ale ve čtvrtek smetl Karabach a byl při chuti.

Hosté z Uherského Hradiště začali dobře a měli první šanci zápasu. V 15.minutě už to vypadalo, že Reinerk bude zakončovat do prázdné bránky, když skvělý obranný zákrok předvedl Pokorný. O chvíli později zkoušel střelecké štěstí Francis Koné, ale Dúbravka bez potíží lapil. Aktivita Slovácka nezůstala jen tak a po půlhodině hry se poprvé měnilo skóre. Francis Koné předvedl parádní lob a Dúbravka poprvé inkasoval. Liberecká hra byla plná nepřesností a Slovácko mělo ještě v prvním poločase další možnosti vstřelit druhý gól, Francis Koné ale hlavičkoval těsně vedle.

Pokud chtěl Slovan pomýšlet na tříbodový zisk, musel nutně přidat. Do druhého poločasu skutečně nastoupil aktivněji a Komličenko ve 47.minutě těsně netrefil branku. V 55.minutě se podruhé měnilo skóre a znovu ve prospěch hostujícího celku. Koné vysunul za obranu Hlúpika a ten už si s Dúbravkou věděl rady - 2:0 pro Slovácko. Autor druhé branky měl zakrátko na kopačce třetí gól a kdyby proměnil, mohlo být po zápase. Jenže fotbalový osud si připravil jiný scénář.

Pět minut po hodině hry byl v pokutovém území faulován Komličenko a sudí nařídil ve prospěch Liberce pokutový kop. Sám postižený ho proměnil a snížil na 1:2. Zakrátko byl opět ve vápně Slovácka faulován Bartl a Liberec kopal penaltu číslo dvě. Komličenko se nemýlil ani tentokrát a srovnal na 2:2. Navíc hosté museli dohrávat bez vyloučeného Kerbra. U Nisy se ale ještě děli věci. V 71.minutě uviděl druhou žlutou kartu Egon Vůch a přesilová hra Slovanu tím skončila. Za chvíli mohl vrátit vedení na stranu Slovácka Šimko, ovšem svojí ránu poslal vedle. V nastaveném čase se opět vylučovalo. Daníček viděl od sudího Nenadála druhou žlutou kartu ale Liberec v případném zvratu tížil čas. Utkání nakonec vítěze nepoznalo, Liberec remizoval se Slováckem 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Sasha

a pak se někdo diví, že lize ubývají fanoušci:c(

Reagovat
eL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele