30. kolo
27.05.2017 17:00 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia rozdrtila Brno a získala svůj čtvrtý titul!

Novým mistrem nejvyšší soutěže se v ročníku 2016/2017 stala Slavia Praha. Sešívaní získali svůj čtvrtý titul v historii samostatné české ligy, když v posledním kole porazili Zbrojovku Brno vysoko 4:0. Svěřenci Jaroslava Šilhavého zlomili odpor Brna už v prvním poločase dvěma brankami a stejnou porci přidali i po změně stran. Prosadili se Frydrych, dvakrát Tecl a Ngadeu.

Slavia měla celou situaci ve svých rukou a zřejmě vědoma si velké zodpovědnosti, začala poměrně nervózně. Zbrojovka byla více na balónu a jen v rozmezí prvních deseti minut zahrávala čtyři rohové kopy. Nic vážnějšího z toho nebylo a Slavia velice pozvolna přebírala otěže zápasu. V první velké šanci se ocitl Josef Hušbauer, který se položil do centru a hlavou těsně minul Melichárkovu branku. Brněnský brankář se nakonec stal klíčovou postavou celého zápasu. Ve 25. minutě totiž musel pro zranění střídat a přenechat svatyni svému kolegovi Veselému, který se postavil mezi tyče hned při standardní situaci sešívaných. Domácí rozehráli rohový kop na malé vápno, Veselý si sice povyběhl, ale balón nezachytil a Michal Frydrych hlavou rozjásal Strahov.

Za další tři minuty přišel druhý gól Slavie a opět to bylo ze vzduchu. Na centr zleva si dobře naskočil Stanislav Tecl a brankář Veselý ze dvou střel na branku dvakrát inkasoval. To už se slávisté definitivně uklidnili a za chvíli mohl Lüftner přidat třetí gól, jenomže trefil boční síť. Pro fanoušky Slavie už byl titul jistou záležitosti a na Strahově odpálili velké množství pyrotechniky, a to natolik, že před koncem poločasu musela být hra přerušena. Za chvíli se ale pokračovalo a Slavia vedení 2:0 do konce prvního poločasu udržela.

Podobně se pokračovalo i po změně stran a Slavia zanedlouho přidala třetí gól, čímž už definitivně rozhodla o zisku titulu. Stanislav Tecl procedil z úhlu balón za Veselého záda, jenž se tak stal nešťastnou postavou utkání. Veselý pak inkasoval ještě jednou, když nedosáhl na střelecký pokus záložníka Ngadeua. Slavia rozdrtila Zbrojovku Brno 4:0 a získala svůj čtvrtý titul v historii samostatné české soutěže. Strahov se ponořil do víru oslav.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

snad to Slavia zvladne.... sice taky nehraji buhvijak skvelej fotbal... ale ty haluze Plzne... to je katastrofa... vzdyt bez toho by byli i pod Spartou

Reagovat
patrikhm

Haluze, nehaluze, doufám bude Brno bodovat. Pokud Plzeň náhodou ztratí proti Jihlavě, bude po zásluze rozhodnuto

Reagovat
Adhol

Prostě musíme, proti Brnu to nebude lehký, hlavně naše domácí forma je celkem nevalná, ale věřím, že to dopadne. Plzeň si ten titul prostě nezaslouží věčně za ty ušmudlaný výhry 1:0 dost často ještě gólem z penalty.

Reagovat
Adhol

MISTŘI!

Reagovat
Frick

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Brno hraje dobry fotbal a umi zahrat proti favoritum 1:1

Reagovat
Hardwell

Brno jo, ale Plzeň vyhrává buď 1:0, nebo golama z penalt, nebo golama co nemaj platit, na předních příčkách teda logicky nemá co dělat, takže 3:0 a cus

Reagovat
Adhol

Reagovat
Houfi

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Slávia má v posledných kolách výsledky dosť kolísavé, myslím si že to nezvládnu a budú po prvom polčase prehrávať 0:1

Reagovat
boryland

2:2..............

Reagovat
eL

Ukopejte ten titul prosím. 2:1 velké trápení

Reagovat
antimadrista

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele