17. kolo
18.02.2017 16:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - Vysočina Jihlava 2:0

Slavia dokázala bez problémů přehrát Jihlavu a navázala tak na povedený podzim. Sešívaní měli utkání plně pod kontrolou. Jihlava si vypracovala příležitosti až za dvoubrankového náskoku domácích. Obě branky obstaral kanonýr Milan Škoda.

Utkání nakonec začalo až s patnáctiminutovým zpožděním, neboť na stadionu v Edenu nesvítila všechna světla. Dobrou atmosféru v ochozech to však nenabouralo a přes 14 000 diváků nakonec vidělo pohlednou ofenzivní podívanou.

Dle očekávání začala lépe Slavia, ta velice přesně kombinovala a první velké šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Sýkora místo koncovky zvolil přihrávku, na kterou však Mešanovič nedosáhl. Jaroslav Šilhavý se odhodlal ke hře na dva útočníky, tím druhým byl vedle Mešanoviče pochopitelně Milan Škoda. A byl to právě on, kdo si vytvořil další šanci, když dobře hlavičkoval a ještě lepší zákrok předvedl Hanuš. Zakrátko se podobný souboj opakoval, po centru Frydrycha si Škoda naběhl do prostoru, zpracoval balón a tentokráte Hanuše překonal! Slavia mohla ještě do konce prvního poločasu skóre navýšit, ale zejména Mešanoviče několikrát fantasticky vychytal Hanuš.

Slavia měla utkání pod kontrolou a v 50. minutě si pojistila průběh zápasu druhou brankou. V pokutovém území byl faulován Sýkora a sudí odpískal pokutový kop. Milan Škoda předvedl pevné nervy, penaltu kopl technicky do šibenice a měl štěstí, že i s pomocí břevna skončil balón za zády Hanuše.

Až za tohoto stavu se dostala ke slovu také Jihlava. Pavlenka musel zasahovat proti Ikaunieksovi, na druhé straně zase minul branku Sýkora. Sešívaní se s dvoubrankovým mankem nikam nehnali, ze střední vzdálenosti zkusil štěstí Hušbauer, ale neuspěl. Jihlava se snažila alespoň o korekci výsledku, Rabušic se dobře uvolnil, ale ani on nedokázal trefit prostor mezi tyčemi. Pavlenku dokonce uchránila před čistým kontem tyčka, a to po dalekonosné ráně Novotného. Slavia nakonec porazila Jihlavu 2:0 a minimálně na pár hodin se posunula do čela celé soutěže.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
boryland

1:1............

Reagovat
M1ck0

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
ondrasch77

3:0 (Škoda, 2 x Mešanovič)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 pěkný tip

Reagovat
czech_mira

3:0

Reagovat
chytrejkluk

Slavie a světla

Reagovat
smazaný uživatel

Hanuš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele