20. kolo
12.03.2017 17:30 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - FK Teplice 2:1

Už to vypadalo, že Slavia s Teplicemi ztratí a předá iniciativu do plzeňských rukou, ale nakonec je spasil vlastňák Davida Vaněčka, tři minuty před koncem. Sešívaní to s Teplicemi neměli jednoduché, vítězství si ale za usilovnou snahu v závěru zápasu zasloužili. Jejich neporazitelnost pod trenérem Šilhavým nadále pokračuje.

Slavia se ocitla v šanci v páté minutě, kdy na Zmrhalův centr nedosáhl brankář Chudý a Mešanovič netrefil branku. Jinak se ale Sešívaní rozjížděli pozvolna. Teplice mohly jít dokonce do vedení, Sýkorovi se nepovedla malá domů a Červenka utíkal sám na branku. K teplické smůle ale podklouzl a tím celá akce skončila. Slavisté to vzápětí potrestali, Mešanovičovo zakončení z úhlu skončilo na břevně a odražený balón dostal do sítě kanonýr Milan Škoda!

Svěřenci Jaroslava Šilhavého však po vstřelené brance nepochopitelně polevili a výsledkem byla jednak další šance Teplic a především vyrovnávací gól. Tedy postupně. Fillova nadějná přihrávka ještě ztroskotala na červenobílé obraně, ale krátce na to přišel do šestnáctky centr a hlavičkující Martin Fillo překonal brankáře Pavlenku. Pro Slavii to byl jasný vzkaz, že žádné polevení nepřipadá v úvahu. Ještě do konce prvního poločasu mohl vrátit vedení Škoda, který na Mešanovičovu přihrávku nedosáhl a Zmrhal, jenž propadnutý míč napálil mimo.

Diváci se v prvním poločase v Edenu rozhodně nenudili a platilo to také po změně stran. Nejprve si s Hušbauerovou střelou poradil Chudý a o chvíli později to pořádně hořelo ve slávistickém vápně. Po Deliho zaváhání pálil Fillo a Pavlenka předvedl první z řady zákroků, následně totiž ještě zasahoval dvakrát proti Krobovi. To byly velké příležitosti Teplic, které nakonec musely mrzet. Slavia totiž začínala přitápět pod kotlem a Teplice se s blížícím se koncem stahovaly před vlastní šestnáctku.

Brankář Chudý úspěšně odolával až do závěrečných minut, kdy Slavisté zasypávali pokutové území centry a po jednom z nich si nešťastného vlastence vsítil útočník David Vaněček. Eden byl v transu, Sešívaní opět vyhráli a upevnili si první příčku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
boryland

1:1............

Reagovat
smazaný uživatel

Teplice umi na Slavii a Plzen to vrati zpatky na prvni misto kam patri 0:2

Reagovat
Hardwell

Tak po posledních dvou kolech je myslim jasný ze tam nepatří

Reagovat
vanGomm

Plzeň nehraje dobře od začátku "jara" (Příbram,Zlín,Slavia a Liberec)Za těch 7 bodů co v těchto zápasech s nima uhráli můžou být až moc rádi.Spíše měli mít body 2.

Reagovat
eL

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
vanGomm

Teplice zatím venku hodně bodují,ale v Edenu asi prohrají tip 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele