15. kolo
26.11.2016 15:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 2:1

Fotbalovou Slavii nezastavila ani Mladá Boleslav a ani výpadek elektřiny na stadionu v Edenu. Sešívaní se po další výhře posouvají už na druhé místo před Zlín. Výhru vystříleli záložníci Ngadjui a Zmrhal. Mladá Boleslav dokázala v závěru utkání zdramatizovat proměněnou Magerovou penaltu, ale srovnat už i vinou vyloučení Matějovského nestihla.

Slavia vstoupila do zápasu hodně aktivně a hosty okamžitě zatlačila. Zmrhalovy dvě šance nicméně pochytal Diviš. Na druhé straně zkoušel štěstí Jánoš, ale branku Slavie netrefil. Ve 34. minutě zhasla v Edenu světla a tento výpadek trval zhruba patnáct minut. Během této přestávky oba týmy zmobilizovaly své síly, ale lépe si vedla opět domácí Slavia. Poté, co se zase začalo hrát měl velkou příležitost Muris Mešanovič, ale Diviš předvedl další dobrý zákrok. Slavia nakonec Diviše přeci jenom překonala. Ve 35. minutě střihl parádní nůžky záložník Michael Ngadeu Ngadjui a již rozsvícený Eden mohl začít jásat. Slavia mohla první poločas ovládnout vyšším rozdílem, ale spolupráce Škody s Mešanovičem tentokrát nezafungovala.

Kouč Mladé Boleslavi Leoš Kalvoda nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen a na druhý poločas přichystal střídání. Hru měl oživit Tomáš Přikryl. Ale Boleslavi se i tak nedařilo. Milan Škoda nastřelil v 52. minutě v ofsajdu tyč a o čtvrthodinu později po přiťuknutí Van Buurena nechal vyniknout Diviše!

Slavia nakonec zaslouženě vstřelila druhý gól. V 71. minutě se dostal k odraženému balónu Jaromír Zmrhal a v pohodě zvýšil na 2:0. O chvíli později dovršil svojí přemotivovanost Marek Matějovský a po zákroku na Hušbauera byl druhou žlutou kartou vyloučen. Mladá Boleslav i v oslabení vstřelila kontaktní gól. Hušbauer zahrál ve vlastním vápně rukou a Magera z puntíku nezaváhal. Pro Mladou Boleslav ale bylo příliš pozdě, navíc do závěrečného náporu citelně scházel vyloučený Matějovský. Slavia tak prodloužila svojí neporazitelnost a v tabulce už jí patří druhé místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Slavia v lize je už 10 kol bez prohry,ale na druhou stranu je také Ml.Boleslav se Slavii 11 ligových zápasů bez prohry!!Naposledy Slavia porazila Ml.Boleslav v létě 2010 to tenkrát ještě hráli npř.Vaniak a St.Vlček,tedy hráči co už jim táhne na 50 Na tipování je to tedy proto poměrně těžké.Zkusím za 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
boryland

2:4.........

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

3:6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele