4. kolo
21.08.2016 15:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - 1. FK Příbram 3:0

První ligovou výhru v sezoně eviduje pražská Slavia, která doma víceméně splnila povinnost a porazila neškodnou Příbram 3:0. Navzdory výhře to však ani tentokrát nebyl úplně optimální výkon...

Slavia se musela vzpamatovat zejména psychicky, ve čtvrtek jí totiž doslova přejel Anderlecht a zmenšil její šance na postup do základních skupin EL na nezbytné minimum. Jenomže úvod dějství s Příbramí nenaznačil, že by se ve Slavii něco změnilo. Sešívaní kupili spoustu nepřesností a branku gólmana Hrušky příliš neohrožovali. Příbram hrála dobře kompaktně a spoléhala na rychlé brejky, nicméně na tuhle variantu byla Slavia připravena. Šance domácích sice postupně přibývaly, ale o stoprocentních příležitostech nemohla být vůbec řeč. Bílkova i Škodova hlavička skončily mimo tyče a na druhé straně Majtána v pohodě vychytal Berkovec, jenž dostal přednost před Jiřím Pavlenkou.

Už to vypadalo, že oba celky zamíří do šaten za nerozhodného stavu, když v poslední možné sekundě Slavia otevřela skóre utkání. Zmrhal pěkným centrem našel hlavičkujícího Škodu, ten orazítkoval tyč a odražený balón dopravil do sítě pro změnu hlavičkující Muris Mešanovič!

Nebylo to úplně zasloužené vedení, na druhou stranu Příbram nebyla vepředu vůbec nebezpečná a pokud chtěla pomýšlet na body, musela v tomto směru výrazně přidat. Ale do druhé půle vstoupili lépe opět domácí, znovu však nemůže být o nějakém trvalém tlaku vůbec řeč.

Nervózní Slavia si mohla definitivně oddechnout a uvolnit se až v 65. minutě. Milan Škoda totiž převzal na hranici ofsajdu balón a přesnou střelou zvýšil na 2:0. Následně své místo na hřišti přenechal střídajícímu Antonínu Barákovi.

V další fázi utkání už slávisté spíše kontrolovali hru a jelikož Příbram opravdu nebyla před Berkovcem nebezpečná, žádné snížení, natož drama se nekonalo. V nastavení ještě zvýšil na 3:0 střelou Hušbauer, kterou Hruška hodně podcenil. Slavia určitě neoslnila, co je však důležitější, že konečně získala tři body.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Obrana Příbrami se povozí na červenobílém kolotoči.

5:0 (2x van Kessel, Škoda, Deli, Hušbauer)

Reagovat
popltak

Souboj prozatím dvou nejtragičtějších týmů mnoho krásy nenabídne. Týmy na úrovni ČFL se rozejdou smírně.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1....2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
ondrasch77

Po výbuchu Příbrami v Litoměřicích a celkovém selhání v prvních třech kolech očekávám výměnu trenéra. Slavie v utkání s Andrlechtem získá maximálně bod... Takže v lize 1:1...

Reagovat
eL

2:0

Reagovat
Losinho

3:0

Reagovat
Rumanowski

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele