26. kolo
30.04.2017 17:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

MFK Karviná - FC Hradec Králové 4:2

Šestigólovou nadílku s vítězným koncem pro domácí si na "čarodějnice" přichystali v Karviné. Svěřenci Jozefa Webera přestříleli Hradec Králové 4:2 a utnuli černou sérii porážek. Ta naopak trvá v Hradci, který se po tomto kole propadl už na sestupové, předposlední místo.

Jsou případy zápasů, kde první branka vývoji zásadně pomůže. Přesně to se stalo v Karviné, kde se až do úvodní branky ve 22. minutě prakticky nic nedělo. Patrik Dressler dostal přihrávku do strany a jeho evidentní centr skončil za zády překvapeného Ottmara. Než se hosté stačili vzpamatovat, inkasovali podruhé a opět u toho svojí roli sehrálo štěstíčko. Ránu Lukáše Budinského sice Ottmar vyrazil, ale jen do břevna, od něhož se balón odrazil do zad hradeckého brankáře a následně do sítě.

Votroci ještě v prvním poločase snížili a velice rychle se vrátili do hry o body. Centr Martana dostal na zadní tyči do sítě Jan Mudra. Karvinou mohl znovu nasměrovat k dvoubrankovému vedení Budinský, ale jeho rána šla těsně vedle.

Po změně stran byl po velkém závaru v šanci Černý, ale Karviná to ustála bez vážnější újmy. Vedení domácích přeci jenom dlouhého trvání nemělo. V 55. minutě poslal směrem na karvinskou branku dlouhý nákop Jirsák, Ladislav Martan si balón v šestnáctce zpracoval, přehodil si jej na silnější nohu a krásně vypálil - 2:2.

Popáté se měnilo skóre v 66. minutě a bylo to ve prospěch Karviné. Wágner prodloužil dlouhý nákop na Kalabišku a ten se zblízka nemýlil. Karviná znovu vedla a tentokrát už svůj náskok nepustila. Hodně blízko dalšímu srovnání byl sice Černý a po něm i Vlkanova, ale Karviná kritické chvíle přečkala a nakonec minutu před koncem definitivně rozhodla. Kalabiška odvedl na pravé straně hřiště skvělou práci, svému strážci nasadil jesličky a Tomáši Wágnerovi přesnou přihrávkou před branku nabídl jednoduchý gól. Karviná porazila Hradec divokým výsledkem 4:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Noo oba nic moc forma momentalne,ale myslim si ze to Hradec zvladne...venku hrajou lip nez doma takze za me 02

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1X.A vzhledem k tomu s kým hraje Hradec v posledních 4 kolech tak to s ním moc dobře nevypadá.Můj odhad je,že na záchranu bude potřeba 28 bodů.A to bude pro Hradec uhrát bohužel problém.

Reagovat
Figi

Jasna jedna. Tip 3-0 Karvina ted sice 5x v rade prohrala ale hrala 3x venku a doma mela Plzen a Slavii. Jinak hrajou doma vyborny fotbal a hodne utocne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jrnze Hradec hraji o zachranu tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud není tým zachráněn sám , nemuže si dovolit pouštět body.

Reagovat
vanGomm

Karviné úplně stačilo v tomto zápase remizovat.Tým na 15.místě totiž víc jak 28.nebo 29 bodů stejně neuhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Po 30.kole mrkni na tabulku.Kolik bodů bude mít tým na tom 15.fleku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele