30. kolo
27.05.2017 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FK Teplice - Dukla Praha 0:1

Co dodat. Mladá Boleslav na dálku doslova nutila Teplicím Evropskou ligu, ale ty odmítly a prohrály s Duklou. Teplice prožily skvělé jaro, ale posledním zápasem své tažení dokonale degradovaly. Jedinou branku zápasu vstřelil v nastavení Dominik Preisler.

A je to velká škoda, protože Evropská liga byla hodně blízko a loučení Štěpána Vachouška mohlo být o to hezčí. Dobré zprávy z Liberce přicházely velmi brzy a zanedlouho bylo jasné, že pokud Teplice zvítězí, bude druhá nejprestižnější klubová soutěž jejich, tedy samozřejmě předkolo.

Domácí sice bojovali, snažili se vstřelit onen klíčový první gól, jenomže všechno vycházelo vniveč. Teplice musely už v úvodní čtvrthodině střídat, zranil se Hyčka, jehož nahradil Král. První šanci měla Dukla, ale Podaný sám před brankou nedokázal přesně trefit balón. Na druhé straně nebezpečně střílel Fillo, ale také nebyl úspěšný. Střídat musela i Dukla, zraněného Tetoura nahradil Michal Smejkal. V závěru prvního poločasu si Teplice vytvořily poměrně velký tlak, ale obrana Dukly v čele s brankářem Hruškou odolávala.

V 64. minutě se naplnil čas Štěpána Vachouška, který za potlesku zaplněných Stínadel opustil hrací plochu. Jeho týmoví kolegové měli jasný úkol - vstřelit rozhodující branku a to byl kámen úrazu. V dobré příležitosti selhal Červenka a pak už to bylo kdo z koho. Teplice otevíraly hru a Dukle se nabízely rychle kontry. Hned tři z nich domácí přežili, ale ten poslední v nastaveném čase se stal osudným. Balón uklidil do prázdné branky Dominik Preisler. Teplice nevyužily jedinečné možnosti dostat se do Evropské ligy a tu si tak po výprasku 0:4 zahraje Mladá Boleslav.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
eL

3:1, prohra MB a EL do Teplic!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
eL

Tisíc facepalmu je málo

Reagovat
smazaný uživatel

to je Škoda, že se posrali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele