25. kolo
22.04.2017 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Hradec Králové - Slovan Liberec 0:1

Slovan Liberec dokázal zvítězit i v Hradci a stoupá tabulkou. O vítězství rozhodl jedinou brankou z pokutového kopu Milan Kerbr. Votroci prodloužili černou sérii bez vítězství na domácím hřišti a nadále zůstávají v bezprostředním sestupovém ohrožení, k dobru mají pouze jeden bod.

Důležitost utkání byla zejména na domácí straně poměrně znát, takže kdo očekával, že Votroci na Liberec vlétnou, musel být zklamán. Opatrný začátek zápasu přinášel jen náznaky šancí. Až po čtvrthodině hry vypálil Malinský, ale golman Dúbravka s jeho pokusem neměl problémy. Mnohem více starostí měl na druhé straně Ottmar, když po centru Vůcha téměř knokautoval nešťastníka Kúdelu. Rozhodující moment nejen prvního poločasu přišel až v jeho závěru. Milan Baroš se prodral do šestnáctky a byl přidržen Hůlkou, načež sudí Příhoda odpískal pokutový kop. Kontroverze momentu spočívala v tom, že ještě něž byl Baroš faulován, pomohl si při zpracování rukou. Každopádně Hůlka určitě fauloval a měl si počínat lépe. Milan Kerbr nabídnutou šancí nepohrdl a Liberec vedl v Hradci 1:0.

Krátce po změně stran měl Liberec obrovskou šanci jít do vedení. Egon Vůch ale v tutové pozici trestuhodně netrefil branku! Penaltu chtěli i Votroci, sudí Příhoda však pád Milana Černého neodpískal. Místo toho přišel po hodině hry karetní "mariáš". Nejprve Malinský naprosto nesportovně kopl protihráče Ševčíka do nohy a po zásluze se pakoval ze hřiště, ale Ševčíkovi to zřejmě bylo líto, takže po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch i on.

Hradec se s postupem času tlačil více dopředu a Liberec vyčkával na brejky, nicméně žádný závěrečný nápor se nekonal. Hradec doma opět nevyhrál, ba co více, prohrál a je nadále bod od sestupu. Naopak Liberec po další výhře šplhá tabulkou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 Liberec temer zachranene

Reagovat
Shevchenko

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele