10. kolo
15.10.2016 15:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

FC Hradec Králové - Slavia Praha 0:3

Votroci se poprvé v sezoně představili na domácím stadionu Pod Lízátky, kam přišla solidní návštěva, ale bohužel pro ně utkání skončilo hořkou porážkou 0:3. Slavia předvedla větší kvalitu a navázala na skvělé výkony před reprezentační přestávkou. Kouč Jaroslav Šilhavý tak se Slavií stále neprohrál.

Slavia byla lepší už v začátku utkání, kdy si během deseti minut vytvořila dvě solidní příležitosti. Nejprve Mingazov hlavičkoval nad a po něm musel odvracet velké nebezpečí před brankou Chleboun. Za dalších pět minut zblízka trestuhodně přestřelil Hušbauer a až v 19. minutě přišla vůbec první šance Votroků. V nadějné pozici se ocitnul Holeš, ale míč poslal jen vedle tyče.

Skóre utkání se poprvé změnilo ve 23. minutě a to po hrubé chybě domácího Chlebouna. Jeho špatnou rozehrávku vystihl Milan Škoda a pěkným přehozem překonal Ottmara! Už první inkasovaná branka znamenala pro Hradec obrovský problém, byť stále byla spousta času. Slavia se totiž uklidnila a měla i další příležitosti. Takřka jistému Barákovu gólu naposlední chvíli zabránil Chleboun. Hradec se vzpamatoval až po půlhodině hry a konečně také začal ohrožovat Pavlenkovu bránu. Polom, Vlkanova ani Žondra však neuspěli. Pavlenka neinkasoval ani po šanci Martana.

Do druhého poločasu vstoupil Hradec s velkým odhodláním a několikrát byl kýžené brance velmi blízko. I Slavia bylo blízko druhé brance, Ottmar však Frydrycha výtečně vychytal. Stručně řečeno, osud utkání závisel na další brance. Buď se Hradci podaří vyrovnat, nebo Slavia vstřelí druhý gól a tím utkání definitivně rozhodne. Nakonec se prosadila druhá varianta.

V 72. minutě vymyslel Hušbauer přihrávku na Jaromíra Zmrhala, který v jasné pozici překonal Ottmara. Druhá branka byla rozhodujicí a Hradec na svojí branku a případný zvrat definitivně rezignoval. Když za další tři minuty zvyšoval po další pohledné akci tentokráte Šventa Antonín Barák, vypadalo to s Votroky zle. V závěrečných minutách už se utkání jen dohrávalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2X

Reagovat
smazaný uživatel

Hradec poprvé doma,přijde hodně lidí a zrovna tady by si mohla Slávie sednout na zadek ..Bod by Hradec mohl urvat

Reagovat
eL

1:1

Reagovat
pawelFCB

1:2

Reagovat
boryland

1:1...........

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2..0:1

Reagovat
vanGomm

Tip HX,tedy výhra hostů o gól.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele