13. kolo
05.11.2016 15:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín porazil v derby Zbrojovku 2:1

Regionální derby mezi Zlínem a Zbrojovkou skončilo výhrou domácího celku 2:1. Ševci tak navázali na vítězství s Mladou Boleslaví a minimálně do večera se posouvají na druhé místo tabulky. Utkání nabídlo spoustu šancí na obou stranách.

Začátek zápasu přinesl šance na obou stranách. Jen těsně vedle pálil Řezníček a krátce na to musel Dostál jistit překvapivý pokus Šurala. Melichárek v brance Zbrojovky sice nemusel nijak výrazněji zasahovat, ovšem jako první ve 29.minutě inkasoval. Vukadin Vukadinovič poslal na hlavu Harise Harby přesný centr a útočník Ševců se nemýlil! Zbrojovka hodlala okamžitě zareagovat a po průniku Michala Škody musel předvést výborný zákrok Dostál. Do míče se opřel také Lutonský, ale nebyl přesný a pak zlobil domácí obranu zase Škoda, který zcela osamocen trestuhodně netrefil branku.

Náporem Zbrojovky odstartoval i druhý poločas, Michal Škoda postupoval společně s Jakubem Řezníčkem na Dostála, ale Ševce na poslední chvíli spasil obraným zákrokem David Štípek. Stejný muž se stal hrdinou domácích i podruhé, ale tentokrát na opačné straně trávníku. Poté co Vukadinovič prošel obranou Brna jako nůž máslem, zbavil se i golmana Melichárka a nabídl gólovou slávu právě Štípkovi, který neměl problém trefit odkrytou branku. Jen o chvíli později mohlo být definitivně hotovo, kdyby Marek Jordan trefil ve vyložené šanci branku. Skvělou práci přitom odvedl Traoré, jenž hrál velice povedený zápas.

Jenomže místo třetí branky Zlína přišlo snížení. Michal Škoda se dostal k odraženému balónu a vrátil Zbrojovku do hry o body. K dispozici totiž bylo ještě přes dlouhých dvacet minut. Deset minut před koncem Zlín zazdil další tutovku. Vukadinovič s Harbou udělali všechno dobře až na finální fázi, kde si vylámali zuby na Melichárkovi. Na druhé straně pálil nepříliš nebezpečně Řezníček. Zbrojovka se nemohla do závěrečného náporu vůbec dostat a nakonec tomu nepomohly ani tři minuty nastaveného času. Prestižní bitvu o Moravu vyhrál Zlín, který se zároveň posunul na druhé místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Brno se umí vytáhnout na silný celky

Reagovat
eL

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Zlín je příjemným překvapením ligy,ale tento zápas pro něj bude těžký.Brno totiž moc neprohrává.Přesto věřím domácím.Tip 1.

Reagovat
didosh

Nějaký stream?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele