16. kolo
02.12.2016 20:15 CET
0 : 4
(0:3)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Slavia deklasovala Zlín a přezimuje na druhém místě

Ani Zlín nedokázal zastavit slávistickou lavinu, která svého soka v souboji o druhé místo nekompromisně smetla. Sešívaní nastříleli už v prvním poločase tři branky a ve druhém dokonali debakl. Po sparťanské Letné tak vyloupili i tu zlínskou.

Slavia tím natáhla sérii zápasů bez porážky už na číslo dvanáct. Trenér Jaroslav Šilhavý se rozhodl pro dva hroty najednou, tedy Milana Škodu a Murise Mešanoviče, a právě oni dva byli ničivou zbraní, se kterou si domácí obrana neporadila.

Hosté se ujali vedení už v deváté minutě. Brankář Stanislav Dostál po vyběhnutí fauloval unikajícího Mešanoviče a sudí odpískal jasnou penaltu. Milan Škoda ji nezahrál bůhvíjak přesvědčivě, ale střela doprostřed branky se nakonec ujala. Zlín mohl okamžitě vyrovnat, ale Holík z jedné ze svých mnoha šancí v zápase poprvé selhal. Ve 23. minutě nechala obrana Slavie až příliš prostoru Harisu Harbovi, jeho projektil však Pavlenku nevystrašil. Jen o pár minut později přišla další velká šance Holíka. Po krásném centru Kopečného trestuhodně hlavou minul!

Ševci měli šance, to ne že ne, jenomže doplatili na mizernou produktivitu. Tu naopak mohla Slavia vyučovat. Ve 37. minutě předvedl fotbalovou krásu á la Karel Poborský Milan Škoda a nádherným lobem zvýšil na 2:0. Za dalších pět minut se na přední tyči prosadil i Muris Mešanović a se Zlínem to vypadalo velmi špatně.

Zlín měl možnosti i ve druhé půli, ale obrana sešívaných působila velice jistě. A když už polevila, zasáhl skvělý Pavlenka, jako tomu bylo po stoprocentní šanci Vukadinoviče. Pavlenka se vyznamenal i proti Jugasovi a následně opět udeřilo na druhé straně. Jaromír Zmrhal převzal na hranici pokutového území přihrávku a pečetil na konečných 4:0! Výsledek je pro domácí velmi krutým, Slavia ale vyhrála zaslouženě a přezimuje na druhém místě.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Když to urvem 1:0 bude to luxus ..ale spíš poločas Ševci a konečný výsledek remíza ..tip 1:1

Reagovat
naheCZ

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Lorcan

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
boryland

1:1............

Reagovat
eL

2:0 Zlín zpět na druhé místo.

Reagovat
eL

Reagovat
smazaný uživatel

2 Slavie lepsi nez Dukla

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
cepinzcegamy

1:5

Reagovat
vanGomm

nejlepší odhad

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele