14. kolo
18.11.2016 20:30 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - Slavia Praha 1:2

Pražské derby mezi Duklou a Slavií ovládli svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého, navzdory tomu, že jako první inkasovali. Slavisté předvedli diametrálně odlišné poločasy a znovu zafungoval žolík jménem Muris Mešanovič. První branku vstřelil sám, tu druhou připravil Škodovi.

Utkání mělo zhruba desetiminutové zpoždění, začátek v pevně daném čase 20:15 totiž nepovolila policie z důvodu rvačky, která vypukla v ochozech stadionu na Julisce. První šanci zápasu si vypracovala Dukla. Považanec z úhlu donutil k zákroku Pavlenku. O chvíli později hlavičkoval vedle Olayinka a na druhé straně Škodovu ránu vyrazil Rada. To bylo na delší dobu vše, co oba týmy předvedly. Na Julisce se nehrálo zrovna líbivé utkání.

Ve 39. minutě si diváci v ochozech poprvé zakřičeli gól, vstřelili jej hosté, ale radost Mikulovi zkazil zdvižený praporek. Už už se zdálo, že oba celky zamíří do šaten za nerozhodného stavu, když v tom domácí nečekaně udeřili. Dukla předvedla pěknou akci, na jejímž konci byl střílející Aidin Čajič a marně se natahující Pavlenka. Střela byla dobře mířená a slavistický brankář na ní prostě nedosáhl!

Jaroslav Šilhavý nemohl být s prvním poločasem v žádném případě spokojen. Slavia nehrála dobře, a tak se zkušený kouč rozhodl poslat na hrací plochu útočníka Murise Mešanoviče. Ve 49. minutě měli Sešívaní štěstí, když sudí Královec udělil Hušbauerovi pouze žlutou kartu za ostrý faul na Miloševiće. Každopádně Slavia vstoupila do druhé půle mnohem aktivněji a v 54. minutě slavila vyrovnání. Nákop Pavlenky se odrazil až k Mešanovičovi, jenž zblízka překonal Radu - 1:1.

O deset minut později Slavia otočila skóre ve svůj prospěch a znovu na tom měl výrazný podíl Muris Mešanovič. Slávistický žolík výtečně a elegantně patou vysunul Škodu a ten prostřelil Radu - 2:1 pro Slavii. Dukla dlouho nemohla najít na defenzívu hostů recept. Až deset minut před koncem jen tak tak nedosáhl na Beauguelovu pobídku na malé vápno Juroška. Domácí si museli dávat pozor i na zadní vrátka, v 86. minutě se dobře uvolnil Barák a nebýt skvělého zákroku Rady, bylo by hotovo. Dukla se tlačila dopředu, ale čas se jí krátil a nakonec byl neúprosný.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Dave LFC

Reagovat
boryland

1:0........

Reagovat
vanGomm

Slavia to lehké mít nebude.Nedá se totiž od hráčů Dukly očekávat opakování tak laxního výkonu jako minulém ligovém kole.Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

snad konecne za tri body. jesli dukla nebude betonovat (nemela by) tak by to moh bejt hodne peknej fotbal ctyr peti fiku. doufam ze v dejvicich nastoupi i gino at ho v ty vozvene muzu podporit nebo navopak vyhlasit.

Reagovat
ondrasch77

0:0

Reagovat
hradec

Dukla 0:0 Slavia

Reagovat
cepinzcegamy

0:1 a stejná hrůza jak dycky předtím při 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele