27. kolo
06.05.2017 19:00 CET
1 : 3
(1:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha 1:3

Slavia zvedla hozenou rukavici a po vítězství ve vršovickém derby má na čele dvoubodový náskok a šance na titul ve svých rukou. Sešívaní byli v Ďolíčku lepším týmem a nakonec se prosadili celkem třikrát.

Slavia už znala výsledek Plzně a moc dobře věděla, že vítězství jí pošle do čela ligy s dvoubodovým náskokem. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého si tuto příležitost nenechali ujít a svého soupeře porazili konečným výsledkem 3:1.

Klokani se snažili svého soka hned v úvodu zaskočit rychlou brankou, ale akrobatické zakončení Estonce Lutse skončilo v náruči brankáře Pavlenky. Rychlou vedoucí branku nakonec vstřelila Slavia, když se ve 12. minutě šikovně prosmýkl Sýkora a krásným centrem posadil balón na hlavu skórujícího Ruslana Mingazova. Vedení Slavie však mělo vskutku jepičí život, odpověď Bohemky byla bleskurychlá. Frydrych si ve vlastním vápně počínal nedovoleně a po faulu na Jiráska sudí odpískal pokutový kop. Miroslav Markovič sice zvolil směr, kam skákal i Pavlenka, ale přesnou střelou rozvlnil síť.

Výsledek 1:1 pochopitelně Slavii nevyhovoval a ta se chopila iniciativy. Jenom v prvním poločase měla ještě zhruba tři čisté gólovky, které se jí ale nepodařilo využít. Mešanovič přestřelil branku a Simon Deli z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat Fryštáka. Ten se postavil mezi tři tyče místo Berkovce, který nemohl nastoupit kvůli dohodě klubů. Před koncem poločasu vypálil těsně vedle Jirásek a pak oba celky zamířily do šaten.

Slavia se dostala znovu do vedení krátce po změně stran. Hušbauer vyslal za obranu přesnou kolmici a Jaromír Zmrhal svůj postup na Fryštáka přetavil ve vedoucí gól na 2:1. Sešívaní chtěli výsledek co nejrychleji pojistit, sám na Fryštáka postupoval i Škoda, ale akci zazdil nepřesnou přihrávkou. Utéct Klokanům na rozdíl dvou branek se povedlo až osm minut před koncem, kdy se k odraženému balónu dostal Jan Sýkora a Fryšták kapituloval potřetí. Bohemka se ještě sympaticky snažila něco vymyslet, ale Slavia si výhru vzít nenechala a míří za titulem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
milan78

obávám se, že to bohémce stačit nebude, doma musí za 3 body

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
vanGomm

Remíza je pro oba vlastně prohrou i když k příhlednutím k jejich momentální výkonům je asi nejvíce pravděpodobná.Slavia pokud se nezlepší,tak v pohárové Evropě dlouho nevydrží.Divím se,že s tímto ještě drží tu šnůru ligové neporazitelnosti.Asi je ta naše liga horší než si myslíme.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Mass

Reagovat
tnt03

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
Hardwell

Nula dva

Reagovat
Pokahontas

1:1

S Bohemkou Slávie obvykle doma neztrácí a na Bohemce obvykle nevyhrává-klasické ,,můj dům,můj hrad".

Letos na jaře zatím všechno z pohledu Slávie ve starých kolejích-kolaps v poháru,doma se Spartou a Jabloncem plichta-jako obvykle...

Proč by zrovna derby v Ďolíčku mělo být výjimkou?

Reagovat
noustres

Dobrá otázka.. Proč?

Reagovat
vanGomm

Slavia byla vlastně tzv. nařadě,takže už bylo pouze otázkou času kdy bude bodovat naplno.Matematická pravděpodobnost je i zde neúprosná.Nic netrvá věčně to totiž platí ve všem

Reagovat
noustres

Takže ani sama věčnost netrvá věčně.? A co lidská blbost? Nebo co třeba Pravda?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele