21. kolo
12.03.2016 20:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 2:0

Viktoria Plzeň vzdala hold plzeňským hrdinům stylově. Doma před zaplněným publikem zvítězila 2:0 a přerušila sérii Klokanů bez porážky, aby sama tu svojí prodloužila. Jediným střelcem utkání se stal Michal Ďuriš alias policista Karel Krosnař, který vstřelil obě branky.

Utkání doprovázel charitativní účel a také poděkování plzeňským hrdinům z řad obyčejných lidí. Hráči oblékli dresy se jmény hrdinů, navíc výtěžek z prodaných piv na stadionu šel rovněž na charitu.

Plzenští se chopili role favorita tak, jak se od nich očekávalo, tedy větší aktivitou. Před brankářem Fryštákem začínalo být čím dál více horko, ve 13. minutě musel brankář Klokanů zasahovat po ráně Hrošovského a o pár minut později zase po stoprocentní šanci Rajtorala. Kovaříkův centr ve vápně propadl a osamocený Rajtoral napálil jen povyběhnutého Fryštáka.

Také Bohemka si připsala obrovskou šanci. Po chybě Limberského rozkmital své rychlé nohy Schick ale v blízkosti Kozáčika nedokázal dostat míč do sítě. Viktoriáni nicméně nadále kombinovali a ve 25. minutě si připsali další šanci. Na Kovaříkův centr si naskočil Hubník a překonaného Fryštáka zastoupil na zadní tyči kapitán Krch! Bohemians se úspěšně bránili až do 36. minuty, kdy domácí poprvé skórovali. Kovařík z levé strany poslal na malé vápno milimetrový centr a Michal Ďuriš se zblízka nemýlil - 1:0 pro Viktorii. Nejlepší střelec aktuálního ročníku Synot ligy mohl ještě do poločasu zvýšit, ale další společnou akci s Kovaříkem nejenže zakončil vedle, ale ještě k tomu byl odmáván ofsajd.

Viktorka chtěla ve druhém poločase utkání co nejrychleji rozhodnout a v 56. minutě se jí to v podstatě podařilo. Obraně Pražanů utekl střídající Petržela a postupoval sám na Fryštáka, nehamounil však a nabídl čtrnáctý ligový gól pro Michala Ďuriše - 2:0. Gólově se mohli prosadit i jiní. Například Kovařík si pohrál s hostující obranou, nikoliv však s Fryštákem, který jeho zakončení vytěsnil na břevno. Každopádně to byla krásná fotbalová akce, která by si proměnění zasloužila.

Ve zbytku hrála Plzeň v naprosté pohodě a zápas v podstatě dohrávala. Bohemce se nepodařilo utkání ani zdramatizovat a ze západu Čech odjíždí s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1 Duris, Kovarik, Horava, Kopic - Schick

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
vanGomm

Tipuji,že Bohemka uhraje mnohem lepší výsledek než před týdnem Příbram.Ovšem sázet na kurz 1,12-1,15

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka překvapí :) 1:1

Reagovat
boryland

2:1.............Kovy,Kolda...........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele