30. kolo
14.05.2016 15:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta Praha - Vysočina Jihlava 5:0

Parádně si na závěr sezony zastřílela i pražská Sparta, tedy přesněji řečeno, parádně si na závěr sezony zastřílel David Lafata. To on vsítil všech pět branek a znovu si došel pro korunu krále střelců Synot ligy.

Jihlava sice byla jasným outsiderem, ale pět branek ji nijak neomlouvá. Hosté přitom začali aktivně a první velké šance zápasu patřily jim. Dvořák nejprve zakončoval hlavou a o chvíli později ho výborně vychytal Bičík. Pak už ale přišly sparťanské zásahy. Krejčího nadýchaný centr usměrnil do sítě hlavou Lafata! Následně uběhlo jen pár minut, když se s míčem u nohy rozeběhl loučící se Kováč a jeho pumelenici hrudí lehce tečoval do branky Lafata - 2:0. I za tohoto stavu se Jihlava snažila útočit, ale sázka na to, rozdat si to se Spartou takříkajíc na férovku prostě nevyšla. Nerad pálil vedle a Hronka vychytal Bičík.

Ve druhém poločase už síly Vysočiny docházely a navíc s dalšími třemi brankami vyrukoval David Lafata. Na levém křídla udělal v obraně Jihlavy průvan Konaté a stříleným centrem donutil Lafatu k další brance. Nejlepší střelec uplynulých ročníků nejvyšší české soutěže ukázal, že umí být komplexním hráčem. V 65. minutě se postavil k volnému přímému kopu a přesnou střelou zvyšoval na 4:0. Tu nejhezčí, pátou branku si schoval Lafata na konec. V 77. minutě Rakovan hodně vyběhl ale situaci nevyřešil dobře, neboť se míč dostal k Lafatovi a ten z obrovské vzdálenosti napálil balón směrem na prázdnou branku.

Samozřejmě nebyl to jen Lafata, kdo měl brankové příležitosti. Dočkal, Krejčí i Kováč se mohli zapsat do střeleckých análů, ale toto utkání mělo jiného hlavního hrdinu. David Lafata se pětigólovým příspěvkem dostal na celkovou metu dvaceti ligových gólů, přeskočil Michala Ďuriše a znovu se stal králem ligových kanonýrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

David (Lafata) do posledního zápasu určitě půjde a myslím, že k tomu i mužstvo přihlédne, aby získal titul krále střelců - TAK TO BY ASI MĚL BÝT V ZÁKLADNÍ SESTAVĚ, NÉÉÉ???

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele