16. kolo
06.12.2015 14:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Slovan Liberec - Slavia Praha 2:1

Slovan Liberec v nedělním utkání 16. kola Synot ligy porazil Slavii Praha 2:1. Hosté od druhé minuty vedli gólem Zmrhala, Severočeši během dvou minut druhé půle nepříznivý stav otočili ve svůj prospěch a po vítězství 2:1 si zajistili klid před klíčovým utkáním Evropské ligy proti Olympique Marseille.

Lepší vstup do utkání si hostující Slavia nemohla přát. Škoda ve 2. minutě hlavou prodloužil na Zmrhala a ten dělovkou na zadní tyč otevřel gólový účet zápasu. Slavistický gól zamíchal kartami. Liberec se snažil tvořit, ale kvůli četným nepřesnostem se nedostal k vážnému ohrožení hostující branky. Až v nastavení prvního poločasu mohl Delarge zblízka překonat Bakoše, ale bohužel pro Liberec střílel pouze doprostřed branky.

V liberecké kabině byla o poločasové přestávce bouře, což potvrdil na pozápasové tiskové konferenci i trenér Jindřich Trpišovský. V 54. minutě se dostal na hřiště útočník Bakoš, který nahradil nevýrazného Kerbra. Jeho nástup se ukázal jako nesmírně důležitý pro další běh utkání. V 57. minutě totiž Rabušic přihrával téměř z brankové čáry pod sebe a důrazný Bakoš zblízka prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Liberecký stadion nestačil oslavit vyrovnávající branku a v 59. minutě byl uvržen do euforie podruhé. Machučův centr z rohového kopu se dostal na hranici šestnáctky k Pavelkovi a ten z hranice šestnáctky zamířil přesně k tyči, čímž dokonal liberecký obrat.

Sedm minut před koncem mohlo být vyrovnáno, jenže Pitákův dobře umístěný volej bravurně vyrazil brankář Koubek. V závěrečných minutách ve snaze pojistit liberecké vedení neuspěl ve stoprocentní šanci Rabušic. Domácí Slovan to mrzet nemuselo, neboť těsné vedení do závěrečného hvizdu uhlídal.

Autor: David Kubáň

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kanonýr Škoda pošle Slavii do boje o Ligu mistrů.

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kokot Oblomov se po stopadesaty v řadě netrefi 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Liberec se bude určitě víc koncentrovat na nadcházející pro něj daleko důležitější zápas EL s Marseille a to by mohla být pro Slavii výhoda.Tip X2.

Reagovat
smazaný uživatel

S marseille potrebujou nutne 3 body takze, bakos, sural(nevim jak to s nim vypadal) by mohli odpocivat, kdyz k tomu pripoctu skalopevnou sesivanou obranu, formu venku s hrou na brejky+snad Kenia v zakladu tak 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, že Železníkův příchod má být podle médií už domluven a třetí útočník by už asi nebyl potřeba, ale ten Ondrášek je třída - https://www.youtube.com/watch?v=-6kb1asj-34

Reagovat
bayern987

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

Pokud nastoupí Liberec v plné palbě tak to na body zřejmě stačit nebude Pokud se však budou šetřit a hlavní opory nechají sedět tak v hloubce duše věřím tak nějak ve 3 body. Hra na brejky nám dost vyhovuje. Furt je to ale Liberec a budu spokojený i s remízou a přezimování na krásné 4. příčce a co hlavní? POHÁROVÉ!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
arsavin

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jak bude Rabušic hrát v útoku ,tak Liberec nikdy nevyhraje!

Reagovat
ManUnited

Rabušic odehrál v útoku celé utkání a Liberec vyhrál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele