1. kolo
26.07.2015 20:15 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 4:2

Souboj dvou pohárových zástupců mezi Slovanem Liberec a Mladou Boleslaví vyzněl lépe pro domácí tým. Liberec zvítězil 4:2 a před důležitým zápasem Evropské ligy se vítězně naladil. Do zápasu zasáhly všechny ofenzivní trumfy: Marek Bakoš, Michael Rabušic, Jiří Skalák, Milan Baroš a Jan Chramosta.

Mladá Boleslav musela v týdnu spolknout vyřazení z Evropské ligy, přestože na půdě norského soupeře Strömsgodsetu vyhrála 1:0. Pro Liberec to bylo první soutěžní vystoupení v letošní sezoně, neboť souboj s izraelským soupeřem ho teprve čeká.

Ačkoliv už v prvním poločase viděli diváci na libereckém stadionu dvě branky, žádné úchvatné představení se rozhodně nekonalo. Oba celky se prezentovaly bojovností a důrazem, ale také vyrobily několik chyb, ze kterých vypramenily ony dvě branky. Nejprve ve 34.minutě zaváhala liberecká defenzíva, stoper Švejdík nedokázal odhlavičkovat míč do bezpečí, naopak ho dostal jen k Lukáši Magerovi, který rovnou z první překonal golmana Koubka - 1:0 pro Mladou Boleslav. Odpověď Slovanu na sebe nenechala dlouho čekat a stalo se tak po chybě brankáře Veselovského. Ten ve vápně fauloval Bartošáka a z nařízeného pokutového kopu srovnal Josef Šural - 1:1.

A to bylo z prvního poločasu vše. Ve druhém dějství se vedle branek urodily i šance. Ve 48. minutě zajistil domácím první vedení v zápasu ex-plzeňský Marek Bakoš. Po standardce Kerbra se dostal k míči nejprve Hovorka a po něm Šural, který přesnou přihrávkou našel Bakoše, jenž z malého vápna překonal Veselovského - 2:1 pro Liberec.

Jenomže ani domácí se z vedení dlouho neradovali. Jiří Skalák nebyl na hřišti ani pět minut, když si z defenzívy Slovanu udělal "dobrý den" - 2:2. Oba trenéři chtěli chtěli vyhrát a tak svým střídáním ještě podpořili ofenzívu, na straně Slovanu přišel navrátilec Michael Rabušic a později na straně Mladé Boleslavi dokonce dvojnásobné posílení útoku - Milan Baroš a Jan Chramosta. Ale branky dával jen jeden tým a sice Liberec. Marek Bakoš vyhrál hlavičkový souboj pro Lukáše Bartošáka a Veselovský potřetí kapituloval.

Na tahu byla Boleslav, ale devět minut před koncem dostala další úder. Veselovský střelu Šurala pouze vyrazil a dorážející stoper Švejdík doslova došoural míč za brankovou čáru - 4:2 pro Liberec. Celou situaci ještě jistil Rabušic, který se dokonce sám mohl zapsat mezi střelce. V samotném závěru ho vybídl chytrou, dlouhou přihrávkou Šural, ale urostlý útočník si nepohlídal ofsajdovou hranici. Liberec i tak kráčel za vítězstvím a nic na tom nezměnilo ani tříminutové nastavení.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Alan_Shearer

3:0

Reagovat
Sotuen

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele