17. kolo
13.02.2016 18:20 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - Zbrojovka Brno 2:0

Fotbalisté Slavie vstoupili do jarní části sezóny výhrou 2:0 nad Zbrojovkou Brno. Slavistický celek rozhodl o svém vítězství v duelu 17. ligového kola už v první půli, kdy se trefili nová posila Bosňan Muris Mešanovič a Jiří Bílek. Červenobílí porazili Zbrojovku v nejvyšší soutěži poprvé po pěti zápasech a o skóre se posunuli před Liberec na čtvrté místo tabulky, které znamená účast v Evropské lize.

Na jarní premiéru posíleného slávistické týmu dorazilo do Edenu dvanáct tisíc diváků. Ti viděli v základní sestavě domácích čtyři z osmi nových tváří - obránce Bořila, záložníka Hušbauera a duo útočníků Mešanoviče s Železníkem, kteří zastoupili zraněného kanonýra Škodu. Jen na lavičce zůstal kapitán Latka a místo něj na stoperu hrál s páskou Bílek.

Slávisté měli od začátku více ze hry a po čtvrthodině otevřeli skóre. Po Jablonského centru z přímého kopu šel do souboje s brněnským gólmanem stoper Deli a odražený balon pohotově poslal do sítě Mešanovič. Bosenský kanonýr skóroval hned v prvním soutěžním duelu za Slavii a připsal si devátou branku v ligové sezoně.

Pozadu nezůstávala ani druhá útočná posila červenobílých Železník, kterého nejprve vychytal Melichárek a poté pálil nad. Tři minuty před pauzou už domácí navýšili vedení. Po rohovém kopu vyhrál hlavičku Souček a Bílek hlavou dostal míč za čáru.

Ve druhém poločase mohli Pražané skórovat potřetí, ale Železník tečoval Součkovu střelu v těsném ofsajdu. Až v 52. minutě poprvé výrazně zahrozilo Brno. Zavadil z přímého kopu z velkého úhlu mířil přímo do branky a domácí gólman Berkovec jeho pokus s námahou vyrazil. Na druhé straně nebezpečně pálil Zmrhal.

Slávisté dobrý výkonem potvrzovali vydařenou přípravu, v níž vyhráli devět z deseti duelů. Další gólovou šanci měl Mešanovič, ale střela mu nesedla a jen trefil Melichárka. V 73. minutě hostující Jovanovič po rohu protlačil míč do sítě, jenže sudí Kocourek jeho trefu k překvapení Zbrojovky neuznal kvůli faulu. V závěru už domácí tři body v klidu uhlídali.

Autor: David Kubáň

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavia u nás nebude mít na jaře žádnou konkurenci.

5:0

Reagovat
patrikhm

U nás zase nemá žádnou konkurenci Plzeň

Reagovat
KingMaster13

Máme doma Brno, pak venku Jihlavu a pak doma Baník, tady by to chtělo 9 bodů než pojedeme k hodně důležitému utkání do Boleslavi Nicméně přestupové období mi příliš optimismu do žil nenalilo. Přišli spíše mladí hráči do budoucnosti a ne tahouni Za tahouna se dá považovat Hušbauer a Pavlenka, jenž přišel na post který jsme tolik nepotřebovali posílit. Pak ještě dejme tomu Mihálik ze Žiliny. Uvidíme. S Brnem to bude strašně těžký zápas, nikdy se nám na ně moc nedařilo a navíc se jim skvěle povedl podzim. Věřím však že vyhrát bychom mohli. Tip 2:1 po opravdu velkém boji. Navíc ještě bez Škoďáka

Reagovat
Lorcan

na druhou stranu se mi líbí že myslej do budoucna a né jen na nejbližší půlrok, ty mladý hráči sou opravdu dobrým příslibem

Reagovat
KingMaster13

snad se maldí prosadí potom by to byla praáda

Reagovat
KingMaster13

yes je to tam nejtěžší zápas jsme zvládli uvidíme co z týden v Jihlavě

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Greny

Nad vyhrajeme 1:0 potvrdime dobrou obranu ze soustředění a Kuba jednou utece. Mohl by hrát Latka byli by to zajímavý souboje

Reagovat
smazaný uživatel

Tip - 4:0 = Ze začátku to bude boj o každý balon a Slávia díky propracovanému presingu bude odebírat míče a po rychlích narážečkách dá 2 goly. Pak se zatáhne a bude hrozit z protiútoků, z nichž vstřelí další goly :)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Stamby

Reagovat
Hardwell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
Lorcan

Slavia sice posílila ale chce to čas než si to sedne, budou rádi za vítězství 2:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
Lahvac-CZ

Přání - aspoň bod.. 1:1

Reagovat
junglist

Ten Bořil byl vybornej kauf, zatím náš nejlepší hráč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele