19. kolo
27.02.2016 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 0:1

Vyloučení Radakoviče, neproměněná Kolářova penalta či karetní "kauza Hála" v podání sudího Lercha. To vše bylo k vidění v Olomouci a především, vítězství Viktorie nejtěsnějším způsobem. Jedinou branku zápasu obstaral "olomoucký" Tomáš Hořava.

Na Andrově stadionu se čekalo jen deset minut, než padla první branka v zápase. Mělo to však háček, Ďuriš zakončoval akci, která byla ofsajdová a sudí si toho dobře všiml a branku neuznal. Zahrozit dokázala i Sigma, po centru Falty se dostal k hlavičce Radakovič, jenže naštěstí pro Plzeň netrefil branku. Dobrá příležitost se naskytla také Jakubu Petrovi, který se snažil individuální akcí zbavit svého strážce. Do pokutového území se dostal, ale obrana ho na poslední chvíli zastavila.

Ve 25. minutě došlo ve vápně Hanáků k penaltovému okamžiku. Hála se dostal do špatné pozice, kdy sáhl na Kovaříka, ten šel k zemi a sudí odpískal penaltu. Daniel Kolář zatím Viktorku táhne svými góly, ale tentokrát situaci nezvládl, golman Buchta penaltu chytil a pokračovalo se za stavu 0:0. Skóre se nezměnilo ani po střele Limberského či na druhé straně šanci Navrátila, který promáchl. Sigma hrála s vedoucím týmem Synot ligy vyrovnanou partii a první poločas skončil zaslouženou remízou.

Ve druhém dějství se ale děly věci. Nejprve ve 48. minutě vstřelila Viktoria vedoucí gól, když se hezkou šajtlí prosadil Tomáš Hořava. Olomoucký odchovanec branku nijak neslavil, každopádně Viktorka vedla 1:0 a na tahu byla Sigma. Falta se se dostal k hlavičce, ale opět netrefil zařízení. V 66. minutě došlo k několika důležitým situacím. Nejprve uviděl Uroš Radakovič červenou kartu za to, že se ohnal loktem při souboji s Ďurišem, což se domácím fotbalistům vůbec nelíbilo. Hála se pak vehementně potřeboval slovně ulevit před sudím, přičemž si přitom počínal tak, že mu sudí Lerch okamžitě ukázal žlutou kartu. A tady nastal problém. Hála měl už druhou žlutou kartu, ale vyloučen nebyl a utkání dohrál. Kartu nakonec oficiálně dostal Vepřek.

Na hřišti ale nebyla převaha znát. Olomouc se snažila vyrovnat a měla šance. V 80. minutě měl na kopačce vyrovnání Ordoš. Chorý se pokusil vystřelit, střela byla zblokována a míč se odrazil do tutovky Ordošovi, který před Kozáčikem selhal! Viktoria se musela o výsledek bát až do závěrečného hvizdu, ale svoje vedení nakonec uhájila.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teď už kluci ukážou plnou sílu a vyhrajou jednoznačně v Olomouci 0:3

Reagovat
vanGomm

Zřejmě pokračování dostihů Plzeň-Sparta.Tip tedy 2.

Reagovat
boryland

1:4..........kovy,kolda,limba,duri.......

Reagovat
PISTOLERO

1:1

Reagovat
chytrejkluk

Tak jsem zvědav na pozápasové vyjádření rozhodčího Lercha...

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu se říká fair-play... Vědět, že mám druhou žlutou a dohrát...

Reagovat
vanGomm

5 176. 41,12%

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem se bavil rozhodčím Lerchem a jeho asistenty-Plzen měla vyhrát 5:0 Potom není možný aby jakýkoli hráč fyzicky napadl rozhodčího viz. Hála Měl dostat červenou kartu Fakt síla včera arbitři-stačí verbálně urážet rozhodčího a hráč dostene červenou Lerch a jeho kumpáni by neměli už do konce sezony pískat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele