21. kolo
13.03.2016 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Sparta Praha 0:2

Sparta zvládla těžké utkání v Olomouci a po výhře 2:0 zůstává ztráta na čelo neměnná. Letenští se prosadili až po změně stran, kdy se nejprve trefil Lukáš Mareček a v závěru pečetil vítězství Lukáš Juliš.

Iniciativy se v úvodu utkání chopili spíše Sparťané, ovšem zakončení Dočkala bylo nepřesné. Také ve 26.minutě netrefil branku sváteční zakončovatel Brabec a po půlhodině hry se konečně výrazněji přihlásila o slovo i Sigma. Navrátil potáhl míč až k šestnáctce, rozdělil ho na Ordoše, který centrem našel hlavičkujícího Mahmutoviče a toho v nepřehledné situaci nevychytal Bičík, nýbrž Vácha! Středopolař Sparty měl správně vyfasovat červenou kartu a navíc se měla kopat penalta, nicméně situace nebyla úplně přehledná a ani na trávníku nikdo neprotestoval.

Před koncem poločasu si vytvořili šance jak Sparta, tak i domácí Olomouc. Stejně jako proti Laziu zkoušel štěstí Frýdek, branku ale netrefil a na druhé straně nesedla rána Aidinu Mahmutovičovi. V nastavení se pak předvedl golman Buchta, když zmařil šanci Lafatovi.

Jak Sparťané zakončili první poločas, tak začali ten druhý, tedy velkou šancí. Sám na Buchtu postupoval Šural, ale olomoucký brankář výborně zasáhl. Sparta se konečně dočkala v 57.minutě. Váchovu střelu za hranicí šestnáctky tečoval do protipohybu olomouckého brankáře Lukáš Mareček a Letenští vedli 1:0. Domácí ale mohli okamžitě srovnat, ovšem Ordoše vychytal spolehlivý Bičík. Sparťané po zbytek zápasu kontrolovali hru a Sigma se ani v závěru na nic nezmohla, naopak definitivní tečku za utkáním udělal v nastaveném čase střídající Juliš.

Svěřenci trenéra Zdeňka Ščasného ztrácejí nadále na první místo šest bodů, mají však ještě jedno odložené utkání s Duklou k dobru.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
vanGomm

Tip 2.Nic se nemění tj.,že si Sparta moc ztrát dovolit nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Rarášek

29:38

Reagovat
vanGomm

To je tip hraní čistého času na 1.,nebo na 2.poločas?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

si spletl hru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele