30. kolo
14.05.2016 15:30 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - FK Teplice 6:0

Šest kousků, ale k ničemu! Ještě o jeden gól více než Sparta nebo Slavia vstřelila v posledním kole Sigma Olomouc, ale nejvyšší vítězství sezony k ničemu nebylo. Příbram z Jablonce dle očekávání přivezla bod a zachránila se. Sigmu po roce čeká opět sešup do druhé nejvyšší soutěže.

Sigma si samozřejmě sestup prohrála už dříve a v posledním kole se prostě na pomoc jiného týmu spoléhat nemohla. Její vítězství zkrátka přišlo až příliš pozdě...

Tak alespoň vítězné loučení, když nic jiného. Teplice přistoupili k zápasu hodně laxně, výkon svěřenců trenéra Vavrušky by se dal charakterizovat jako vyloženě vypuštěný a samotní hráči si šli 90 minut prostě nějak odbýt. Sigma otevřela skóre zápasu v 17. minutě, to se na malém vápně prosadil hlavou Jan Štěrba. První branka Sigmě výrazně pomohla a Teplice pak inkasovali ještě pětkrát!

V další gólové situace rychle dorazil do branky Radakovičovu střelu Tomáš Chorý a ve 39. minutě zužitkoval Faltovu přihrávku Michal Ordoš. Do konce poločasu vstřelila Sigma ještě čtvrtý gól, Jan Navrátil propálil vše, co mu stálo v cestě, a zároveň bylo po zápase.

O výsledku bylo rozhodnuto. Ve druhém poločasu už šlo jen o to, jestli se Teplicím podaří skóre zkorigovat, či jestli Olomouc nepřidá ještě další branku. A pak samozřejmě to nejdůležitější, jak si povede Příbram v Jablonci, protože to rozhodovalo o úspěchu či neúspěchu Hanáků.

Po centru Ševčíka zvyšoval ve druhé půli už na 5:0 Jan Šterba a konečnou tečku za střeleckým koncertem udělal Aidin Mahmutovič, když proměnil samostatný únik. Výhra 6:0 udělala fanouškům radost, jenže vše záhy vystřídalo zklamání. Příbram se v Jablonci proremízovala k záchraně právě na úkor Hanáků.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele