2. kolo
01.08.2015 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Teplice - 1. FC Slovácko 2:0

Fotbalisté Teplic odčinili zaváhání z minulého kola, kdy neudrželi proti Olomouci dvoubrankový náskok a doma porazili Slovácko 2:0. Severočeši i tentokrát vypracovali dvoubrankový náskok, ale narozdíl od předchozího zápasu neinkasovali a utkání dotáhli do vítězného konce. Prosadili se Martin Fillo a Tomáš Vondrášek.

Teplice se do svého soupeře zakousli od úvodní minuty, po centru Vondráška nebezpečně hlavičkoval Potočný a Heča musel zasahovat. O chvíli později hrozilo zase Slovácko. Hlavičkoval dlouhán Došek a Grigar si na jeho počínání počíhal. Ale Teplice byli lepším týmem, na Vachouškovu výzvu nedosáhl Breite a hlavičku Lüftnera opět likvidoval Heča. Ve 27.minutě se zastřeloval Martin Fillo, po jeho akci se rozvlnila boční síť a o chvíli později už se ofenzivní záložník mohl radovat. Po faulu na Vondráška sudí odpískal pokutový kop, k jehož exekuxi se postavil právě Martin Fillo a suverénní penaltou nedal Hečovi žádnou šanci - 1:0 pro Teplice.

Vedoucí branka domácí celek uklidnila, ten se následně moc do ofenzívy nehnal a v závěru dokonce mohl inkasovat. Eldar Civić hlavičkoval a zasáhnout musel Grigar!

Také druhý poločas nabídl spousty zajímavých okamžiků. Nejprve Fillo mohl navýšit skóre ve prospěch domácích, jenže Heču nepřekonal. Po něm pálil na druhé straně Diviš, rovněž bez úspěchu a pak se hra zase přesunula před Heču. Fillovi a Vachouškovi scházela opravdu málo, druhý jmenovaný zblízka nepochopitelně napálil jen golmana Slovácka.

V 72.minutě domácí přežili další příležitost Libora Doška, autora hattricku z minulého kola a nakonec v 81.minutě zasadili soupeři druhou ránu. Tomáš Vondrášek dostal skvělý pas a chytrým lobem přes Heču zvýšil na 2:0. Svěřenci trenéra Vavrušky už nedopustili podobné zaváhání jako proti Olomouci a v poklidu si dokráčeli pro první vítězství v sezoně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
3M

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele