20. kolo
05.03.2016 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 2:1

Velmi důležitý zápas o evropské poháry mezi Mladou Boleslaví a Slavií skončil lépe pro domácí celek. Svěřenci Karla Jarolíma zvítězili 2:1, ale o výsledek se museli až do poslední minuty strachovat. Vývoj utkání hodně ovlivnilo vyloučení Frydrycha a následně proměněná penalta Lukáše Magery. Vítěznou branku měl nakonec na svědomí Rada, jehož střelu Pavlenka hodně podcenil.

První poločas byl především ze strany Slavie hodně opatrný. Mladá Boleslav častěji držela balón, ale skulinku v obranné řadě hostů hledala marně. Domácí to zkoušeli i z dálky, pokus Ščuka Pavlenka vyrazil a neujala se ani tečovaná rána Aleše Čermáka. Před koncem poločasu se dostal do nebezpečné šance Chramosta, ale Deli ho skvělý obraným zákrokem odzbrojil a Čmovšova hlavička šla pro změnu vedle.

Po změně stran se pokračovalo v nastoleném trendu, tedy Mladá Boleslav dobývala branku, hosté se bránili a čekali na brejkové situace. To vše až do 56. minuty a penaltovému okamžiku. Frydrych nejspíše lehce škobrtl o nohu Chramosty, ten se okamžitě skácel k zemi a sudí nařídil spornou penaltu a navíc slávistického obránce vyloučil. Nařízená penalta hosty pořádně namíchla a kouč Dušan Uhrin mladší byl dokonce vykázán na tribunu. Na každý pád Lukáš Magera poslal Pavlenku na druhou stranu a Mladá Boleslav se ujala vedení.

Okamžik to byl sporný, nicméně Boleslav si za snahu vedení zasloužila a nyní musela svůj um ukázat Slavia, byť v početní nevýhodě.

V 71. minutě dokázali slávisté uzamknout domácí před pokutovým územím a po střele Zmrhala zahrál jeden z domácích rukou, načež hlavní sudí penaltu neodpískal. O chvíli později se pokoušel o technickou střelu Čermák a výborný zákrok předvedl Pavlenka. Slavia každopádně přidala plyn a hodně byl vidět nově příchozí Mešanović, po sklepnutí Škody zazdil asi největší příležitost sešívaných! Vzápětí byl ve stoprocentní příležitosti i Souček, ale trefil jen Šedu. Slavia začala mít převahu, jenže domácí dokázali vstřelit druhý gól. Rada z dálky překvapivě vypálil a Pavlenka nedokázal zasáhnout. Ex-ostravský brankář určitě neměl čisté svědomí a druhá branka šla na jeho vrub.

O výsledku se zdálo být rozhodnuto, jenomže Slavia ještě zápas zdramatizovala. V 90. minutě odcentroval Kenia na hlavu Mešanoviče a ten snížil na 1:2. Krátce na to uviděl červenou kartu Kúdela a hned po něm fauloval Čmovš a sešívaní měli k dispozici standardní situaci ve velmi dobré vzdálenosti. Levan Kenia poslal volný přímý kop, jakožto poslední šanci zápasu, jen těsně vedle a Mladoboleslavští si mohli výrazně oddechnout.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Hardwell

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem uvidime 4 branky ae skonci to remizou

Reagovat
smazaný uživatel

pošli mu tu věštící kouli

Reagovat
vanGomm

Slavia už v lize Ml.Boleslav neporazila 10 zápasů!! Ta bilance je až hrozivá 0 3 7.Začíná tedy být tzv. nařadě.Zkusím tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,ze už nastoupí Levani Kenia teda myslím,ze už ma po trestu ,bylo by to veliké oziveni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sem zvedavej jesli sspartani neco vymysli na bauera...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu že se v Česku ještě najde rozhodčí co to Chramostovi žere a Pavlenka je dobá parodie na golmana

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele