21. kolo
11.03.2016 17:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FK Jablonec - Baník Ostrava 1:1

Velmi překvapivým výsledkem skončil první zápas 21.kola Synot ligy. Favorizovaný Jablonec doma nedokázal porazit poslední Baník a jen remizoval 1:1. Domácí prohrávali po brance Vraštila, pak sice Doležal srovnal, ale Tecl ve druhé půli neproměnil penaltu a Ostrava plichtu dotáhla do konce.

Stejně jako se Zlínem, Slávií a naposledy Duklou, šel i tentokrát Baník do překvapivého vedení. Jablonec sice začal dle předpokladů aktivněji, ale ze svého tlaku krom nebezpečné střely Hübschmana a pokusů Hybše a Rossiho nic nevytěžil. Místo toho přišel šok! Přesně po půlhodině hry si na centr ze standardní situace naskočil Lukáš Vraštil a Baník vedl 1:0. Nelichotivý průběh zápasu pořádně namíchl jabloneckého kouče Frťalu, který už v 35. minutě sáhl k dvojímu střídání. Odešli Hübschman a Wágner a jejich pozice zaujali Pospíšil a Doležal. A přineslo to své ovoce. Hned za minutu totiž Tecl našel přihrávkou Doležala, který z otočky na malém vápně překonal golmana Chmiela - 1:1.

I nerozhodný stav byl pro domácí nepřijatelný a Jablonec se hned v úvodu druhého dějství snažil strhnout vedení na svojí stranu. V 51. minutě k tomu měl ideální příležitost, po faulu v pokutovém území odpískal sudí Královec pokutový kop, jenomže Tecl z desítky orazítkoval tyč a výsledek 1:1 tak zůstal v platnosti. Na druhé straně vyslal nepříliš razantní pokus Ožvolda, Bárta však schoval míč do rukavic.

Jablonci se v ofenzívě vůbec nedařilo, Baník dobře bránil a jedenáct minut před koncem mohl dokonce udeřit. Hosté zachytili rozehrávku, Mondek našel De Azeveda, který těsně minul Bártovu svatyni! Každopádně pak se hra znovu přesunula před Chmiela, Jablonec si vytvořil tlak, ovšem ke koncovce se nedostával. V nastaveném čase ještě hlavičkoval Pospíšil, ale překvapivý výsledek 1:1 už se nezměnil. Pro Jablonec je to velká ztráta, naopak Baník přerušil dlouhou sérii porážek na hřištích soupeřů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kempes12

Dobře Tyyy

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

King Banik nepujde do 2 ligy

Reagovat
vanGomm

Asi hodinu před zápasem jsem mluvil s dědkem a ten říkal.Každému tvrdím tento zápas nesáset čekám kulišárnu.Liga je pro Jablonec co se týká pohárů tabu.Ten bude když tak makat v domácím poháru.Jinak pro Ostravu je to jedno padá tak jako tak.Zachránit se může už jenom administrativně.V ČR je totiž i toto možné.

Reagovat
HorajzmAmmann

1.17 nikdy nesazet. Navic Banik nehraje tak spatne, aby na soupere byl i ve Vitkach kurz 1.30.Banik ma 8. bodu, ale momentalne budou kousat a bodovat casteji.

Reagovat
vanGomm

2 065 to je tedy "návštěvnost"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele