16. kolo
06.12.2015 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Baník Ostrava - Sparta Praha 0:1

Fotbalisté Baníku Ostrava v nedělní předehrávce 16. kola Synot ligy podlehli pražské Spartě 0:1. Baník byl po celý zápas aktivnějším týmem a vytvořil si více gólových příležitostí, letenský protivník však vytěžil z minima maximum a po zaváhání brankáře Jiřího Pavlenky vstřelil jedinou branku utkání sparťanský útočník David Lafata. Baník přezimuje s čtyřmi body na posledním místě ligové tabulky.

Přestože mezi Baníkem a Spartou byl před utkáním propastný 28 bodový rozdíl, úvodní minuty zápasu překvapivě ovládli ostravští fotbalisté. Vlažným dojmem působící sparťany uchránil před inkasovanou brankou brankář Bičík, který se zaskvěl proti Mičolovi, který se z bezprostřední blízkosti snažil změnit směr Holzerovy hlavičky.

Nápor Baníku pokračoval. Ve 14. minutě se do skákavého míče opřel Mondek a Bíčík jeho střelu s námahou vyrazil na roh. Sparta se sice vymanila z baníkovského sevření, její gól však přišel jako z čistého nebe. Smutným hrdinou situace z 28. minuty se stal baníkovský brankář Pavlenka, který v rukavicích neudržel lehký centr a gól doslova daroval Lafatovi. Do poločasového hvizdu už diváci na Městském stadionu žádnou další branku neviděli a oba týmy šly do kabin za stavu 1:0 pro hosty.

Na dobrou hru z prvního poločasu Baník navázal i po změně stran. V 54. minutě se po Honišově kolmici ocitl za sparťanskou obranou Holzer. Záložník Baníku následně přehodil vybíhajícího Bičíka, jenže gólovou radost mu překazila sparťanská levá tyč. Střelecká smůla se lepila na paty zejména Mičolovi, jehož zakončení po centru Ježdíka v 60. minutě reflexivně vyrazil Bičík. Mičola neuspěl ani o deset minut později, když místo přihrávky volil střelu a sparťanskou branku přestřelil.

Dění na hřišti se většinu času odehrávalo na sparťanské polovině, ale ani posílený útok o mladé baníkovce Szotkowského a Šašinku kýžený vyrovnávající gól nepřinesl. V největší šanci závěrečné desetiminutovky Holzer ve skluzu těsně nedosáhl na přihrávku Szotkowského. Baník po sympatickém výkonu podlehl Spartě 0:1.

Autor: David Kubáň

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souboj dvou týmů s tragickou formou vyhraje Baník.

2:1

Reagovat
arsavin

Vsaď si na to

Reagovat
Bastaron

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Oblomov je curak

Reagovat
smazaný uživatel

Baník loni před 16. kolem: bodů - 21, výher - 6, remíz - 3, proher - 6, skóre - 12:20, pořadí 6.

Baník letos před 16. kolem: bodů - 4, výher - 1, remíz - 1, proher - 13, skóre - 12:34, pořadí 16

Reagovat
vanGomm

Tip 2.Sparta prohrála v Plzni a Liberci další ztrátu si už nemůže dovolit.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

Hcp 2:0 by mel klapnout ne? Vim ze banik ac byl sebehorsi se na ne dokazal hecnout, ale auktualni stav rovna se totalni rozpad, pral bych baniku, ale todle bude debakl asi

Reagovat
usarny

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Jestli někdo tady věří v zázrak tak ať jde dobrovolně do léčebny v Bohnicích. Rozdíl v organizaci hry je až propastný. Jasná dvojka, typ 0:3 pro rudé. Prostě letos Baník v Pi**.

Reagovat
smazaný uživatel

tak co kolik dostanem, tipuju 0:4 a to se štěstím

Reagovat
Manau

Ten kurz na domácí tým To už jsem teda hodně dlouho neviděl. Třeba bude překvapení v podobě remízy 1:1

Reagovat
Bastaron

Ten kurz si neviděl max. tak v české lize na domácí tým.

Reagovat
arsavin

Jedná naděje pro Baník je vzít si dresy Sparty, udělat nějaký bodel a zařídit kontumaci pro Baník.. Jinak reálně 0:5

Reagovat
arsavin

Ale vsadím dvacku na 1 Kur 15

Reagovat
arsavin

kurz

Reagovat
smazaný uživatel

překvapivě vyhrál horší tým a překvapivě ten horší tým byla Sparta , škoda no i když doufám že tenhle výsledek konečně otevře vedení Baníku oči

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele