21. kolo
12.03.2016 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 2:1

Jihomoravské derby mezi Slováckem a Brnem vyznělo lépe pro domácí celek. Ten se díky Havlíkově penaltě ujal vedení už v prvním poločase, ale ve druhém dějství dokázal srovnat Škoda. Rozhodující okamžik přinesla 82. minuta a úspěšná hlavička Košúta, jenž dal na konečných 2:1.

Na velké šance se nemuselo dlouho čekat. Nejprve se v 8. minutě dostal do zakončení Biolek, ale netrefil branku a vzápětí na druhé straně pořádně prověřil Heču Lutonský a z dorážky pak orazítkoval břevno Zavadil! Slovácko se z brankové konstrukce poučilo, přidalo plyn a mohlo několikrát skórovat. Civič už dokonce překonal Melichárka, ale toho zastoupil Buchta, krátce na to přestřelil Sadílek a tím akce Slovácka ještě nekončily. Po dobrém centru se propracoval k hlavičce kdo jiný, než Libor Došek a když sám nebyl úspěšný, připravil šanci pro Daníčka, s jehož střelou měl Melichárek jisté problémy. Ve 38. minutě vyzněl souboj Doška s Melichárkem znovu pro brněnského brankáře a skóre se tak opět neměnilo.

Slovácku nakonec k prolomení soupeřovy obrany pomohla penalta. Před koncem poločasu byl ve vápně faulován Šumulikovski a rozhodčí Ardeleanu foukl do píšťalky. Kdo očekával, že se penalty chopí Libor Došek, byl zklamán. Veškeré otěže si na svá bedra naložil Marek Havlík a nekompromisní penaltou do protipohybu zajistil Slovácku důležité poločasové vedení.

Brněnský kouč Václav Kotal se rozhodl pro oživení ofenzívy až osm minut po začátku druhého poločasu, ale ani příchod Michala Škody k okamžité větší aktivitě nevedl. Brno se dostalo do solidní příležitosti až v 62. minutě, kdy Zavadil z rychlého protiútoku našel Řezníčka, jehož pokus skončil na Hečovi. Střídající Michal Škoda však svůj úkol splnil, v 66. minutě dostal od Lacka přetažený centr a střelou z první nachytal Heču - 1:1.

Domácí se však s remízou nespokojovali a osm minut před koncem si vzali vedení zpátky. Centr Havlíka z rohového kopu našel hlavu Košúta a ten zblízka překonal Melichárka - 2:1 pro Slovácko. Na tahu bylo Brno, ale čas kvapil rychle. V nastavení se Zbrojovka dostala k několika rohovým kopům, ovšem kýženého vyrovnání se nedočkala. Jihomoravské derby tak ovládlo domácí Slovácko, které zvítězilo 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Lahvac-CZ

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele