19. kolo
27.02.2016 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

1. FC Slovácko - Vysočina Jihlava 3:1

Fotbalisté Slovácka sice splnili roli papírového favorita a Jihlavu přehráli 3:1, ale neměli to vůbec jednoduché. Jednak jako první inkasovali, zahodili penaltu a v závěru zápasu přečkali několik velkých šancí soupeře.

Aktivněji vstoupili do zápasu domácí borci a už v osmé minutě musel před nebezpečným Doškem zasahovat Rakovan. Slovácko se také dožadovalo pokutového kopu za hraní rukou Šourka, ale sudí jeho přání nevyslyšel. Slovácko sice začalo aktivně, ale jako první inkasovalo. Hronek dostal mezi stopery přesnou přihrávku a proti Hečovi nezaváhal! Jihlava šla do překvapivého vedení, avšak příliš dlouho si ho neužila. Slovácko za minutu odpovědělo, na centr Sadílka si naskočil Šumulikovski a bylo to 1:1. A brzy mohli domácí dokonat obrat, ale Došek souboj s Rakovanem nevyhrál. Byla to zatím jen dílčí prohra a vytáhlý útočník dostal před koncem poločasu velkou šanci na odvetu. Krejčí totiž fauloval Biolka a sudí odpískal pokutový kop. Nicméně Došek tíhu okamžiku nezvládl, Rakovan mu chytil i penaltu a poločas tedy skončil nerozhodně 1:1.

Konfrontace Doška s Rakovanem pokračovala i po změně stran a opět na tom byl lépe brankář Jihlavy. Dlouho to pak vypadalo, že se oba týmy už nemají čím překvapit a zápas skončí dělbou bodů. V 82. minutě to mohl vyvrátit jihlavský Hronek, jenž měl na kopačce druhou branku Vysočiny, ale trestuhodně jí zahodil! To byla stoprocentní šance, kterou Jihlava měla proměnit. Utkání se v posledních minutách lámalo a Hronkovo selhání vzápětí potrestal Koné. Došek mu za sebe prodloužil balón a Francis Koné strhl vedení na stranu domácích - 2:1 pro Slovácko.

Jihlava se s tímto výsledkem nehodlala smířit a vytvořila si velký tlak. Hronek dokonce Heču prostřelil, nikoliv však Košúta, který ho na brankové čáře zastoupil. Za chvíli zblízka přestřelil branku Dvořák a hostům se vidina bodu vzdalovala a vzdalovala. Definitivně pak vzala za své v nastaveném čase, kdy vstřelil třetí gól Slovácka Marek Havlík. Ten v podstatě dorazil do branky neuchycený pokus Chvátala - 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Došek bude řádit 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
kecipep

2:1

Reagovat
PISTOLERO

3:0

Reagovat
PISTOLERO

3:0

Reagovat
vanGomm

3 778.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele