12. kolo
31.10.2015 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Slovácko - FK Jablonec 1:1

Krize Jablonce nebere konce. Hostující Baumit dnes vedl v Uherském Hradišti 1:0, ale nakonec musí vzít s povděkem remízu 1:1. Bod Slovácku vystřelil Jaroslav Diviš. Ještě před ním skóroval v prvním poločase Martin Pospíšil.

Jablonec se mohl ujmout vedení už po šesti minutách, Tecl zanesl míč do pokutového území a následně Doležal zazdil obrovskou příležitost, při které se vyznamenal brankář Heča. Doležal "odmítnul" vedení i o pět minut později, kdy po centru Karavajeva hlavičkoval těsně vedle. Slovácko bylo pod tlakem, Jablonec si nadále vytvářel šance, jenomže je neproměňoval. Další na řadě byl obránce Pernica, jenž ve vápně pálil rovněž vedle.

Pasivní Slovácko si koledovalo a ve 38.minutě skutečně inkasovalo. Tecl našel přihrávkou Pospíšila a ten pěkný obstřelem překonal Heču - 1:0 pro Jablonec. Slovácko se v prvním poločase dostalo do jediné šance a málem z toho bylo vyrovnání. Centr Valenty se dostal až k Divišovi, jehož rána sice byla zablokována, ale následně Hofmanův pokus pořádně vystrašil hostující fanoušky.

Slovácko mělo ve druhém poločase první slovo, ale střela Doška velké nebezpečí neznamenala. Na druhé straně nechal vyniknout Heču Trávník a se svými střelami přispěchali i Pospíšil a Hübschman, skóre se však nezměnilo. Baumit se v následujících minutách zatáhl a nechal Slovácko útočit. To byla chyba, neboť domácí toho dokonale využili. Jaroslav Diviš ještě akrobatickými nůžkami neuspěl, stejně jako Havlík proti jehož kopu zasáhl golman Hrubý. Ale v 68.minutě už bylo veselo, Kovář krásným obloučkem vyzval Diviše a ten přesnou střelou k tyči srovnal na 1:1.

S Jabloncem mohlo být ještě hůře, kdyby devět minut před koncem nezazdil obrovskou příležitost Libor Došek. Vytáhlý útočník získal jen rohový kop, ale obvykle se v těchto situacích nemýlí. V 87.minutě byl vyloučen za faul na Karavajeva Chvátal a Jablonci se ještě naskytla krátká přesilovka. Slovácko však remízu udrželo a ještě více prohloubilo jabloneckou krizi.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

02 1:2 popř. 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele