13. kolo
01.11.2014 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 0:1

Zbrojovka na domácí půdě padla, když nestačila na hosty ze Slovácka. Slovácko si pohlídalo tři body, které jim vystřelil kanonýr Libor Došek. Domácí naopak mohou truchlit, protože volání sestupového pásma je stále silnější.

Čtvrté moravské derby vyhrálo opět Slovácko, zatímco Zbrojovka prohrála už pátý zápas v řadě a její mizérie se prohlubuje. Od prvních minut se hrál poměrně otevřený fotbal, který zvládali lépe hosté. Za dlouhým míčem sprintoval Došek, blíže k němu však měl obránce, který si ve spolupráci s brankářem poradil a útok zažehnal. O první zakončení zápasu se postaral brněnský středopolař Malík, jenže jeho pomalý projektil nemohl brankáře Heču vyvést z rovnováhy.

Kerbrův centr od rohového praporku mířil na Doška, před kterým Hladký vyboxoval míč do bezpečí a pokračovalo se za bezbrankového stavu. Jakub Jugas, kterého našel přesným přízemním pasem z pravé strany Fischer na hranici vápna, ale Jugas v dobré pozici netrefil prostor, který původně chtěl. Luboš Kalouda zakroutil míč z přímého kopu přesně doprostřed brány, kde našel jen připraveného Hladkého.

Krátce před koncem první půle se Kerbr uvolnil na pravé straně, svým centrem našel jen vracejícího se Fischera, který si poradil a míč odkopl do zámezí. Do druhé půle vstoupily oba celky dost aktivně. Stanislav Vávra se krásně uvolnil v šestnáctce a svou ránou k tyči protáhl dobře zasahujícího brankáře Heču. Moukanza se stal hvězdou dalších minut, protože se prodral do tří velkých akcí. Domácí útočník se posléze pokusil uvolnit na hranici vápna Sýkoru, míč se však k němu vrátil, jenže následná střela byla zblokována.

Domácí hráči se nadále tlačili před soupeřovu bránu a například vysunutí střídajícího Miroslava Keresteše vypadalo velmi nebezpečně. Střídající hráč se dostal do výborné pozice i díky akci Moukanzy, který na sebe navázal protihráče a následně nahrával na volnějšího Keresteše, ale ten si neporadil s brankářem Hečou.

Ačkoli se domácímu týmu nedá upřít snaha, byli to hosté, kterým se podařilo skórovat. A nakonec se tento zásah ukázal jako rozhodující. Po rychlé křídelní akci se do vápna hnal Libor Došek, který má na svém kontě již deset ligový branek. A protože mu obrana domácích nechala hodně volného prostoru, podařilo se mu pohodlně zakončit - 0:1.

Brňané byli inkasovanou brankou evidentně zaskočeni a chvíli jim trvalo, než se dokázali znovu dostat do hry. Navíc jim scházely síly a čas. V poslední desetiminutovce se pokoušel srovnat aktivní Sýkora, který ale nemířil přesně. Tentýž hráč mohl v samém závěru utkání přeci jen vyrovnat skóre. Na jeho ránu z otočky byl ale brankář Heča připraven a skvělým zákrokem pomohl svému týmu ke třem bodům. Díky nim je Slovácko zatím sedmé a na pohárové příčky mu scházejí jen tři body.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1....2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele