15. kolo
23.11.2014 15:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Plzeň porazila Bohemku 2:1 a vrací se do čela ligy

Viktoria Plzeň zvládla utkání s Bohemians 1905 a po těsné výhře 2:1 se vrací zpět do čela o bod před Spartu. Viktorku poslal do vedení pokutovým kopem Tomáš Hořava a zbytek branek, tedy i jednu do vlastní sítě, obstaral Josef Jindříšek.

Karty byly rozdány jasně, Sparta i Jablonec svá utkání zvládly a pokud chtěli Viktoriáni zpět na první místo, museli rovněž zvítězit. Viktorka byla jasným favoritem, ale Klokani nepřijeli na západ Čech v poraženecké náladě, ba naopak. Pražané zvolili kombinační hru a ta překvapivě dělala domácím problémy. Nicméně ve 28. minutě měli hosté štěstí, rána Patrika Hrošovského div nepřelomila břevno. O další tři minuty později už Viktoriáni vedli. Václav Pilař se svojí rychlostí natlačil před Pauscheka, ten se ho zezadu dotkl a český reprezentant nabídku na upadnutí přijal. Sudí v podstatě neměl jinou možnost, než penaltu odpískat, a tak se také stalo. Tomáš Hořava vzal zodpovědnost na sebe a Plzeň šla do vedení - 1:0.

Bohemka ale nesložila zbraně a před koncem poločasu mohla vyrovnat. Po rohovém kopu a zaváhání Kozáčika orazítkoval břevno tentokráte hostující Mosquera!

Pokud chtěla mít Plzeň klid, potřebovala soupeře dorazit druhou a popřípadě třetí brankou. Ve 48. minutě pelášil sám na Švengera Stanislav Tecl, jenže selhal. Každopádně o pár minut později už se domácím zadařilo, dlouhý centr do pokutového území si usměrnil hlavou do vlastní sítě Josef Jindříšek - 2:0. Hráč Bohemians 1905 nešťastný moment odčinil v 69. minutě, kdy se postavil k volnému přímému kopu a s pomocí Petrželovy teče překonal Matúše Kozáčika. Klokani sice snížili, ale vice již nedokázali.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...4:1

Reagovat
smazaný uživatel

V první půli dostane hráč Bohemky červenou a ve druhé půli dá z penalty na konečných 1:0 střídající Tecl, penaltu nafilmuje jeden z dvojice Pilař,Petržela

Reagovat
Houfi

Reagovat
smazaný uživatel

Bez za roh dej si par facek a vrat se zpatky

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Petr325

Tohle si Viktorka pohlídá - 2:0...

Reagovat
Rišan

Nevím, jestli je Plzeň s tak nabitým týmem zase v nějaké krizi, ale po zcela bezzubém výkonu vyhrála o gól díky penaltě a vlastňáku. Tak průměrné Bohémce dovolila, aby jii nakonec přehrávala nejen jednoduchostí v útoku, ale místy dokonce i přesností souhry. V závěru plzeňští už jen odkopávali míče! Nejsou snad doprdele z ligy už unavení, když po tom nezapomenutelném domácím debaklu s Rumuny už dávno nehrají poháry?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele