2. kolo
02.08.2014 20:15 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - Vysočina Jihlava 3:0

Pražská Sparta přehrála Vysočinu Jihlava na vlastním hřišti a prozatím nadále vládne tabulce první ligy. Sparta jasně dominovala utkání a dokázala se třikrát prosadit. O branky se postarala dvojice Tomáš Přikryl - Bořek Dočkal.

Na první pohled byste řekli jasné utkání. Na ten druhý ale minimálně první poločas nebylo vše tak jednoduché, protože hosté docela drželi se soupeřem krok. Nebýt dvou rychlých branek Tomáše Přikryla a jedné od Bořka Dočkala, Jihlava mohla velmi nebezpečně okrást Spartu o body. Nakonec se však štěstí přiklonilo na stranu zkušenějšího favorita a celek z Vysočiny odjíždí domů bez bodů.

Matějovský dlouhým nákopem poslal míč přímo na kopačku Přikrylovi, ten si ale složitě zpracovával těžký pas a celou akci nakonec zpomalil. Hosté se sice pokoušeli o odpověď, ale to se jim příliš nedařilo. Následně se znovu ozvala Sparta. Přikryl si narazil míč s Matějovským, čímž se mu otevřel volný prostor na levém křídle. Následný centr ránou bez přípravy zakončil Kadeřábek, tomu ale míč nesedl na kopačku ideálně, takže se nakonec otřel jen o horní síť hostující branky.

Dočkal potáhl míč až na dostřel brány, z dvaceti metrů ostře vypálil levačkou a čekal, kam jeho rána doletí. Do sítě to nebylo, protože se defenzíva Jihlavy činila a míč tečovala. Ten tak skončil jen těsně nad břevnem jihlavské branky! Po půlhodině si brankář Bičík dovolil menší chybu, která ale zůstala nepotrestána. Haris Harba dobře vybíhal za obranu, Bičík ještě lépe vstříc míči. Ten ale vyrazil jen k dobíhajícímu Kukoľovi. Ani od něj ale neinkasoval, protože Kukoľ jej sice obešel, ale míč nastřelil do boční sítě.

První půle branky nepřinesla, ta druhá už byla o poznání bohatší. Dvě minuty po návratu ze šaten se totiž prosadili domácí a tribuny jásaly. Skvělou nahrávkou se blýskl Marek Matějovský, který si již poněkolikáté dnes večer načasoval pas na Přikryla, který byl sice tísněn dvěma protihráči, ale rána z jeho kopačky zapadla k tyči.

Brankář Jan Hanuš si musel připadat jako ve zlém snu, protože přetažený centr od Kadeřábka si pohlídal Tomáš Přikryl a jeho jméno svítilo na světelné tabuli podruhé v krátkém čase - 2:0.

Po hodině hry se Jihlava jakžtakž trochu zkonsolidovala, ale Sparta jí zasadila drtivý úder. Matějovský vyzval k dalšímu zakončení Bořka Dočkala, který zpoza vápna napřáhl a zamířil přímo k tyči soupeřovy brány! Utkání bylo víceméně rozhodnuté, protože Jihlavě nezbývaly ani síly ani čas na obrat skóre.

Jihlava se sebrala o pár minut později, když Krejčího hlavičku Bičík pouze vyrazil ke kopačce Mešanoviće, jenž snadno doklepl míč do sítě. Pomezní rozhodčí Urban však viděl v ofsajdu Harbu, jenž se do hry zapojil aktivitou před Bičíkem, takže gól platit nemohl. V další skvělé akci se ocitl Haris Harba, ale jeho rána mířila půl metru mimo sparťanskou branku. Ke konci utkání se ještě dostal do zakončení Kučera, ale na Bičíka si nepřišel.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
martin1

1:2 Nešpor - Harba 2

Reagovat
boryland

1:1..........

Reagovat
smazaný uživatel

4-2

3 Lafata , Nešpor - 2 Harba

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
partaS

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Lafata, Hušbauer, Breznaník, Bednář

Reagovat
bayern987

3:0 Lafata hattrick.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
antonio13

4:0.....nebo 0:1.... zalezi jestli se nam podari dat ten prvni gol...pak uz to pujde samo...cim dele bude Jihlava drzet nulu tim to bude od nas nervoznejsi.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele