10. kolo
05.10.2014 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - Slovan Liberec 1:0

Sparta Praha porazila nejtěsnějším možným rozdílem Slovan Liberec a na čele Synot ligy má v neúplné tabulce probíhajícího kola náskok dvou bodů na druhou Plzeň. Ta má však večerní zápas s Teplicemi k dobru. Utkání mezi Spartou a Slovanem rozhodla jediná branka, jejímž autorem Bořek Dočkal.

Za sparťanskou obranu se dostal Šural, vystřelil v pokutovém území přízemní střelu na vzdálenější tyč, ale branku těsně minul. Bičík se jen díval. Costa odcentroval do šestnáctky, před Lafatou na poslední chvíli zachránil situaci stoper Karišik. Po narážečce s Kadeřábkem povedenou ranou vystřelil ze šestnácti metrů Dočkal a Kolář měl co dělat, aby jeho pokus vyrazil pouze na rohový kop.

Lafata načechral míč z levé strany na hranici pokutového území, kde do něj v plné rychlosti naběhl Krejčí, ale hlavou mířil nad branku. Po půlhodině hry odkulhal za postranní čáru zraněný Lukáš Vácha a musel být střídán. V utkání jej nahradil Lukáš Mareček. Domácí byli nadále aktivnějším týmem a usilovali o vstřelení první branku zajímavého utkání. Centr Dočkala odvrátil Karišik pouze ke Konatému, který pálil levačkou k bližší tyči, ovšem mířil těsně vedle.

Závěr první půle zastihl v lepším rozpoložení také Spartu. Kadeřábek se v pokutovém území dokázal uvolnit, ale tváří v tvář Kolářovi nedokázal rychle zakončit, neboť k němu rychle přispěchal Pimpara a střelu srazil mimo nebezpečí. Další zajímavý pokus si na své konto připsal Krejčí, jehož rána sice nebyla nijak důrazná, ale přesto brankáři Ondřejovi Kolářovi vypadla z náručí.

Ve druhém poločase se osmělil také hostující Slovan Liberec. Po delší pasáži bez šance se míč dostal na vrchol pokutového území, kde byl zapomenutý Pavelka, ale nártem mířil nad branku. Hodně prostoru dostal také kanonýr David Lafata, který se dostal k míči na hranici pokutového území a chtěl zakončovat, ale brankář Ondřej Kolář s námahou jeho šanci zlikvidoval. Sparta však byla i nadále lepším týmem.

To se projevilo také v další šanci, i když gólem ještě neskončila. Centr do vápna se snesl na hlavu Kadeřábka, který posunul míč ke Costovi, který před poloprázdnou brankou neusměrnil svou rybičku do sítě. Ani další akce rychlonohého Konatého neskončila gólem. Radovala se z ní až o minutu později, kdy sudí Příhoda postřehl ruku v libereckém vápně a nařídil pokutový kop. Exekuce penalty se ujal Bořek Dočkal, který zvolil razantní střelu a nedal brankáři Kolářovi šanci zasáhnout - Sparta vedla 1:0.

Liberec už ve zbývajícím čase neměl energii na zdramatizování utkání a Sparta si naopak dobře pokrývala míč. I proto se Liberec do žádné další akce nedostal a z Letné odjíždí bez bodů. Nyní je na třinácté příčce a jeho špatné období nadále pokračuje.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Superme

1:2 Slovan musí!

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....3:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Bohužel

Reagovat
Sw!fty

Netroufnu si posoudit, zda se penalta kopat měla nebo ne, každopádně vyhrál lepší tým

Reagovat
smazaný uživatel

Ani 9 tisíc

Reagovat
smazaný uživatel

Ačkoliv je Sparta nejplesnivější klub z celé naší soutěže, tak penalta prostě byla posouzená dobře, ale škoda, že Liberec víc neútočil....rozhodně by jinak na výhru měli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele