11. kolo
18.10.2014 17:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 2:2

Dvě branky na každé straně ve velmi krátkém intervalu znamenaly dělbu bodů. Nejprve do vedení o dva góly šli hosté, ve druhé půli ale stejně krátce domácí Liberec srovnal.

Slovácku se povedla první akce téměř dokonale, ale po rychlé kombinaci pálil Havlík v dobré pozici jen do náruče brankáře Ondřeje Koláře. Veselo bylo také před bránou moravského celku, když brankář Heča stěží udržel míč v náručí po centru Hadaščoka a trochu nesportovně do něj naběhl David Pavelka. Sudí Paták ale zákrok netrestal.

Domácí Slovan zabral a pomohlo mu k tomu zejména větší držení míče. Několikrát opakované rohové kopy způsobovaly v obranných řadách Slovácka zmatek, ale nevedly ke gólu. Mohla za to především neschopnost domácích efektivně a rychle zakončit, takže obrana Slovácka stíhala přistupovat k protihráčům a míče jim odebírat.

Aktivní Pavelka se po pravé straně dostal až do vápna a dobře přihrál volnému Šuralovi. Jeho spoluhráč ale místo střely zkusil udělat s míčem ještě pár kroků. K zakončení se dostal až z velkého úhlu a brankář Heča jeho ránu bez problémů vyrazil. Pronikající Frýdek byl faulován a Slovan dostal šanci rozehrávat přímý volný kop, ale Šuralův centr nikoho ze spoluhráčů nenašel.

Liberec na chvíli zapomněl pohlídat Diviše a ten se málem dostal ke gólu. Na velkém vápně měl příležitost ke střele a Ondřej Kolář se musel předvést své rychlé reflexy, aby jeho pokus vyrazil na roh. Balon se o chvíli později dostal také k Jiřímu Fleišmanovi, který s ním naložil obdobně - Heča jen díky skvělému zákroku neinkasoval. Gól padl přesně po půlhodině hry. Diviš odcentroval na vzdálenější tyč, Luboš Kalouda hlavou sklepl za sebe a z dobrých pětadvaceti metrů se Veliče Šumulikoski trefil naprosto skvěle - 1:0.

Liberec se nedokázal ani nadechnout, ale už prohrával o dvě branky. Luboš Kalouda dostal míč přesně do běhu, a přestože jej dobíhal protihráč, Kaloudovi se podařilo přesně zamířit a střelou k tyči překonat brankáře podruhé.

Ďubek poslal do úniku z pravé strany Pavelku, tomu ale míč utekl a nakonec se sám dostal ze střeleckého úhlu. Slovan zabral a mohl se dočkat alespoň jedné branky. Šural našel před brankou centrem zcela nehlídaného Hadaščoka, který ale zamířil těsně vedle tyče. Domácí mohli vstřelit branku ihned po návratu ze šaten, ale David Pavelka v rychlosti napálil jen brankáře. Po hodině hry se rychlý protiútok Slovácka málem dočkal odměny v podobě branky, když Ondřej Kolář neodkopl míč Kaloudovi, naštěstí mu vypomohl Pokorný.

Liberci mohl naději vrátit Šural, který se objevil v obrovské šanci. Nejprve uvnitř vápna dobře pálil, ještě lépe si ale počínal Heča, který nohou dokázal míč vyrazit. Liberecký kanonýr se dostal k balonu znovu a z velkého úhlu dokonce Heču překonal, jenže mířil jen do tyče. Přesto se Slovácko tlaku domácích neubránilo. Lukáš Pokorný prudkou hlavičkou roztřásl břevno, od něhož se míč odrazil k Delargovi, který už si věděl rady - 2:1.

Po Kaloudově ráně do tyče se Liberec mohl nadšeně radovat, protože laxnost hostí potrestal vyrovnávací brankou. Ďubek parádním pasem poslal dopředu Pavelku, který zamířil a prostřelil brankáře Heču - 2:2.

Od té chvíle se oba celky vrhly do útoku. Skvěle si počínal zejména brankář Kolář, který zlikvidoval nejprve ránu Kaloudy, po něm zasáhl také proti Doškovi. Liberec se radoval předčasně z vedoucí trefy, když Pavelka poslal míč do sítě z ofsajdu. Hektický závěr přinesl ještě několik šancí, ale ani jedna z nich se neujala. Šural svůj přímý kop nasměroval rovnou na bránu, Heča se musel pořádně natáhnout, aby míč vyrazil.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
kecipep

Rada si to odstál v poháru

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
paver

3:1 (2x Šural, Hadaščok - Došek)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele