26. kolo
03.05.2015 19:30 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 2:3

Sparta dokázala zvítězit v Mladé Boleslavi 3:2 a na vedoucí Plzeň stále ztrácí tři body. Na půdě čtvrtého celku Synot ligy se hrál velmi zajímavý fotbal, Sparta vstřelila všechny své góly až ve druhém poločase.

Pro Spartu nezačalo utkání vůbec dobře, už ve čtvrté minutě dobře nacentroval Bartl a hlavičkující Zahustel poslal Boleslav do vedení. Krátce na to mohl zvýšit Ďuriš, ale jeho ránu golman Štěch vyrazil. Další nepříjemnost postihla letenské po čtvrthodině hry, kdy se zranil Mareček a kouč Ščasný se rozhodl poslat na hřiště Konatého. Spartě se ale vůbec nedařilo a rovněž další šance patřila Mladé Boleslavi. Standardku Bartla tečoval Ďuriš a golman Štěch musel opět výrazně zasahovat.

Až po této šanci začala hru ovládat Sparta a vytáhnout se musela i opora Boleslavi brankář Hruška. Po Dočkalově centru velmi dobře hlavičkoval Lafata, ale Hruška předvedl perfektní zákrok a míč vyrazil. Mladá Boleslav poločasové vedení udržela, ale ve druhé půli ji stihlo to samé, jako Spartu, totiž rychle inkasovaná branka.

Do Konatého přihrávky před branku se skluzem položil Václav Kadlec a Hruška směřující na druhou stranu branky neměl šanci zasáhnout - 1:1. Pražané rázem ožili a s další parádou se musel předvést Hruška, jenž vyškrábl parádní střelu nejlepšího střelce ligy Davida Lafaty.

V 67.minutě došlo k velmi zajímavé a dost možná klíčové situaci celého utkání. Boleslavští vstřelili ze vzduchu gól, ale ten nebyl pro údajný faul na brankáře uznán. Jak se ale ukázalo, o žádný faul nešlo a domácí se mohli po právu cítit poškozeni. A to o to více, že Sparta vzápětí vstřelila vedoucí gól. Křapka ve vápně jasně fauloval Dočkala a sudí odpískal pokutový kop. Václav Kadlec ho razantní střelou pod břevno proměnil a nyní byli na tahu domácí, kdo musel dohánět manko.

Místo kýženého vyrovnání však přišla třetí branka Sparty. Pavel Kadeřábek dostal ve vápně spoustu prostoru, s míčem se otočil a prostřelil Hrušku - 3:1 pro Spartu. Třetí brance však těsně předcházela stoprocentní šance Boleslavi. Ondřej Zahustel se ocitl před Štěchem sám, překonal ho, ale míč zamířil těsně vedle tyče. Mnozí už o vítězi zápasu nepochybovali, ale Mladá Boleslav se dokázala ještě vrátit. Tři minuty před koncem se dostal k míči důrazný Wágner a čerstvá síla na hřišti z otočky snížila.

Závěr zápasu byl pořádně dramatický, protože Mladé Boleslavi se naskytla standardní situace z ideální vzdálenosti. Domácí z ní ale nic nevytěžili, Sparta závar v pokutovém území přežila a slaví velmi důležité vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
valloire

3-0

Reagovat
mario23

Ten titul je na dosah, takže tady není o čem. 0:1

Reagovat
Houfi

Reagovat
vanGomm

Pokud bude Boleslav bojovat tak jako v Plzni,tak mim. remízu uhrají.V opačném případě jasná 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bude Boleslav bojovat tak jako v poháru tak není o čem 0:4

Reagovat
vanGomm

No bylo to neco mezi tím.Na tiket jsem dal HX,tak alespoň tak.

Reagovat
arsavin

Bohužel dvojka

Reagovat
smazaný uživatel

0:2.. snad v klidu.Hlavně žádný zranění a zbytečný karty.

Reagovat
boryland

1:1........

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

krásný TV přenos mezi Boleslaví a spartou ,rozhodčí ukázal jak potopit a scela zneškodnit kdo by mohl spartě ublížit výsměch fotbalu pan rozhodčí by neměl provozovat toto činnost,ale za peníze v Praze dům.V zahraničí se opravdu píská jinak,ale vedení fotbalu u nás to jen podporuje.Ať žije fotbal,ale ne u nás děkuji za TV přenos

Reagovat
smazaný uživatel

Tony97.. nebud naivní že se v zahraničí píská jinak.. viz utkání Arsenal vs Chelsea. Tam rozhodcí udelala 5 hrubých chyb. .neodpískaných penalt.. http://www.footytube.com/video/arsenal-v-chelsea-352077

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby tak moc rozhodčí nadržovali Spartě tak druhý poločas hraje Bolka v 9 hráčích a nikdo nemůže říct ani popel.

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět,že se na SPARTĚ dobře trénují penaltové pády.Někomu přes nohu také dokáži přepadnout,když budu chtít.A neuznaná branka Boleslavi - takové věci už ke Spartě patří.

Tipuji,že při zápase s Plzní někdo penaltu proti ní určitě někdo vyrobí.Učte se od Lafaty.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele