11. kolo
18.10.2014 17:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

FC Hradec Králové - České Budějovice 2:3

České Budějovice zvládli těžké a mimořádně důležité utkání na půdě Hradce a v tuto chvíli jsou mimo sestupové příčky. Jihočeši si zajistili tři body zejména díky své produktivitě v prvním poločase.

Dynamo ukázalo svoje možnosti už po pěti minutách hry, kdy pořádně zatopilo domácí defenzívě. Benát ale na malém vápně nedokázal trefit branku a velká šance byla zmařena. Nicméně ve 20. minutě už hosté vedli. Dalekonosná rána byla ve vápně zblokována, k míči se dostal Michal Škoda a z blízkosti nezaváhal - 1:0 pro Dynamo. Hradec měl na kopačce vyrovnání o šest minut později, Chleboun a ani Plašil nedokázal dostat míč do branky. Za neproměněnou šanci domácí zaplatili draze. Střela Jakuba Hory zapadla k levé tyči a Votroci se dostali do nepříjemného dvoubrankového manka. Domácí se do konce prvního poločasu snažili o korigaci, která by je vrátila zpět do hry, ale další šance Plašila zůstala nevyužita.

Hradec se kýžené branky dočkal až po změně stran. Aleš Čermák na přední tyči tečoval balón a ten skončil za zády golmana Kuciaka. Ale Votroci nedokázali tento výsledek udržet ani dvě minuty. Budějovice založili rychlý protiútok a Michal Škoda z dorážky vrátil hostům dvoubrankové vedení.

I po této nepříjemnosti se Votroci nevzdávali a snažili se o další korigaci. V 73. minutě se míč se štěstím odrazil k Pavlu Dvořákovi, na něhož vzápětí číhala prázdná branka. Dvořák nezazmatkoval a snížil opět na rozdíl jediné branky. A Hradec mohl dokonce vyrovnat, chvíli po Dvořákově brance si žádal pokutový kop po hraní rukou ve vápna Budějovic, ale sudí žádosti nevyhověl.

Minutu před koncem uviděl druhou žlutou kartu Križko a po vyloučení už to měl Hradec hodně složité. Budějovice si vedení vzít nenechali a z východních Čech vezou velmi důležitou výhru.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že už Hradec konečně zabere a vyhraje!

3:0 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Ono už Hradci vlastně ani nic jiného nezbývá.

Reagovat
smazaný uživatel

S fotbalem to nebude mit nic spolecnyho...tip X...0:0

Reagovat
kalla

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem se tady ukopl:-) 5 branek jsem teda necekal...sorry

Reagovat
smazaný uživatel

5 branek to nečekal nikdo

Reagovat
paver

2:0 (Kulič, Halilovič)

Reagovat
vanGomm

Tohle už nevypadá pro trenéra Hradce moc dobře.Tedy pokud tam vůbec ještě je.Nevím kolik nabral Hradce před ligou nových hráčů 5,6,7?,ale myslím,že kdyby to hrál s těma co tu ligu vykopali méně bodů by sotva měl a na horším místě by po 11 kolech také určitě nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je v tom, že Hradec nedokáže proměnit velké šance. Dneska jsme jich dost spálili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele