29. kolo
23.05.2015 17:15 CET
5 : 1
(2:1)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - FK Teplice 5:1

Domácí Dukla Praha naprosto zdemolovala svého soupeře z Teplic! Teplice se sice dostaly do vedení, ale nakonec se musejí smířit s krutým výsledkem. Dostaly totiž pět branek!

Dukla Praha se před utkáním rozloučila oficiální cestou s Petrem Malým, který končí s fotbalem z důvodu vážné srdeční vady. Dnes byl alespoň na lavičce náhradníků.

Hned v první minutě se domácí hnali do útoku. Přikryl se pokusil z úhlu překvapit brankáře Grigara, ale neuspěl. Hodně ostrý start do utkání se povedl také Kapolongovi, který se dostal ke střele po přenesení hry a jeho parádní projektil zastavila až tyč! V šesté minutě festival akcí pokračoval, když Karavajevův centr napálil těsně nad volný Čajič!

Přesto to byli hosté, kdo se jako první mohl radovat z vstřeleného gólu. První rohový kop Teplic obrana domácí Dukly nedokázala odvrátit, na zadní tyči se zjevil Zaolo Kapolungo a přesnou hlavičkou překonal brankáře Radu - 1:0 pro hosty.

O chvíli později se do pokutového území Teplic hnal domácí Hanousek, který však byl zastaven pozornou obranou. Po dvaceti minutách se k ráně dostal Čajič, který však rovněž mířil trošku nad bránu. Po půlhodině hry se Dukla dostala k několika rohovým kopům, ale ani z jednoho nedokázala nic vytvořit. Chyběl jí nápad i důraz v zakončení. Matěj Hanousek se několikrát snažil prodrat do vápna, jenže se mu to nepodařilo. Tak to zkoušel nahrávkami s Bergerem, které mu však také nevyšly.

Teplice vypustily závěr první půle a hořce toho mohly litovat. Tři minuty před koncem totiž Bergerův rohový kop skončil na hlavičce Romana Poloma, který v pohodě skórova a srovnal. Nebylo to ale vše, protože o dvě minuty později vstřelili domácí druhý gól a otočili vývoj zápasu! Karavajevova přihrávka skončila na kopačce Tomáše Bergera, který propálil bezmocného Grigara - 2:1 pro domácí Duklu!

První poločas byl poměrně zajímavý, ten druhý ale rovnou strhující. Pět minut po návratu hráčů ze šaten vymyslel krásnou akci Beauguel, který nahrával Hanouskovi. Přihrávka ale doputovala až ke Karavajevovi, proti kterému zakončoval Grigar. Po hodině hry se Dukla prosadil znovu. Považanec se s míčem dostal blíže k vápnu, nahrál Tomáši Přikrylovi a ten se z úhlu nemýlil!

Za Teplice se pokusil pozvednout prapor Kapolongo, který však hlavičkou pálil jen do skvělého Rady. Utkání rozhodla především dvouminutovka 66. a 67., v jejímž rozmezí se Dukla trefila dvakrát a znemožnila svého soka. Nejprve se díky skvělé individuální akci prosadil Aldin Čajič a na pět nula jen o minutu později zvyšoval Tomáš Přikryl! Ten si naběhl na nahrávku od Beauguela a krásnou ranou vstřelil další branku!

Tomáš Přikryl jen o pár minut později mohl vstřelit další branku, ale možná mu už Teplic bylo trochu líto. Po dalším brilantním pasu od Beauguela mířil těsně nad bránu. Patnáct minut před koncem zápasu, který se stal spíše demolicí bezbranných Teplic, se do šance dostal Hora. Brankář Rada musel do akce a střelu odvrátil na rohový kop. Dukla mohla vstřelit ještě jednu branku, když Beauguel nahrával Marešovi, toho však z míry vyvedl brankář Grigar. Minutu před koncem zápasu se ještě začal rozcvičovat Petr Malý, který se emotivně loučil s kariérou. Na dnešní zápas nikdy nezapomene...

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Wláda2653

Výhra znamená Evropskou ligu. Teda pokud předpokládám, že Pelta neprodá finále poháru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele