16. kolo
29.11.2014 17:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - FK Mladá Boleslav 0:2

Dukla Praha doma padla, když na dvě inkasované branky nedokázala adekvátně odpovědět ani jednou. Jako první poslal hosty z Mladé Boleslavi do vedení Skalák již po osmi minutách. O dalších 62 minut později se trefil ještě Wágner a pečetil tím tříbodový výlet.

K první brance Mladé Boleslavi pomohla Dukla sama. Obránce Michal Jeřábek ztratil míč a chyboval. Toho využil všudypřítomný Jiří Skalák, který míč uzmul, udělal s ním dva kroky směrem k bráně a vypálil. Brankář Martin Chudý si sice na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu zabránit nedokázal - 1:0 pro hostující celek. Na tahu byli domácí, ale příliš se jim nedařilo najít recept na zimu a přesnost.

Domácí zřejmě s takovým vývojem utkání nepočítali a chvíli jim trvalo, než se začali osmělovat. Marně hledali půdu pod nohama a mnoho přihrávek jim nevycházelo. Poté jsme se dočkali několika náznaků šance, ale velmi často rozehrávku a možnosti vystřelit kazilo ofsajdové postavení. Oba týmy se s jistou pravidelností střídaly v ofsajdovém postavení a další šance se musela zrodit až díky přímé střele na bránu. Aktivní Jasmin Ščuk vyslal pěknou ránu, ale byla z velké dálky a brankář Martin Chudý neměl se zneškodněním střely větší potíže.

Brankář Aleš Hruška se většinu času nudil a když se zdálo, že se zahřeje nějakým důležitým zákrokem, na poslední chvíli mu pomáhali obránci. Vše si Hruška vynahradil o pár minut později, když musel dvakrát do akce. Nejprve Považanec a po něm ještě Beaguel se snažili prostřelit hráče před sebou. Marek Hanousek se dostal ke střele z pravé strany, ale Hruška přízemní střelu dobrým zákrokem kryl. O chvíli později se v závaru před brankou zorientoval dobře opět Marek Hanousek, ale Hruška byl znovu na místě.

Ve skvělé šanci se na začátku druhé půle objevil Krmenčík, ale brankář Aleš Hruška neinkasoval - Michal Krmenčík totiž nastřelil právě brankáře Hrušku! O pár minut později si Beauguel naskočil na centr ze strany, jenže mu byl odpískán ofsajd. Hostující tým zvyšoval svůj tlak. Ďurišova střela ale mířila mimo tři tyče. Dvacet minut před koncem utkání Mladá Boleslav potvrdila své vedení. Centr z rohového kopu prodloužil hlavou Navrátil přesně k volnějšímu Tomáši Wágnerovi, který se prosadil a utkání bylo rozhodnuto.

Domácí opět trochu polevili a nastartoval je až průnik Beauguela. Ten se dostal za obranu Mladé Boleslavi, ale neměl rychlost. Jeho nevýrazná střela jen protáhla brankáře Hrušku, ale to bylo vše. Mladá Boleslav už si konec utkání pohlídala a mohla slavit důležité tři body. Nyní je díky výhře na čtvrté příčce, což je místo pohárové. Domácí Dukla Praha toho dnes moc nepředvedla a je osmá.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Návštěva 782 !! To snad nemůže ani pokrýt náklady na zápas.No naštěstí peníze dostanou jinak.

Reagovat
Sw!fty

Jako zápas dobrý, Dukla neproměnila nic - ale ten faul co písknul rozhodčí pro Duklu, přestože šli do brejku 3v2?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele