29. kolo
23.05.2015 17:15 CET
3 : 2
(2:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians potvrdili formu a zaskočili úřadujícího šampiona

Viktoria Plzeň po zisku titulu zaváhala, když překvapivě padla na půdě Bohemians 1905. Západočeši sice dotahovali, ovšem na bodový zisk to nestačilo a zapisují si tím nejkrutější porážku letošního ročníku...

Hostující družina přijela do Ďolíčku ve značně oslabené sestavě a zejména absence tvořivého stopera Václava Procházky se ukazovala jako hodně citelná. O poznání nebezpečněji bylo na opačném konci hřiště, kde byl aktivní zejména slovinský útočník Elvis Bratanović.

Ten měl ostatně i první velkou šanci, ale po nabídce Mikuše zamířil pouze do tyčky Kozáčikovy svatyně! Ještě do pauzy se pak skóre opravdu měnilo: Bratanović se prosmýkl až do vápna, plzeňský brankář se při výběhu na půli cesty zastavil a Slovinec už měl snadnou práci - 1:0.

Natěšení diváci se mohli radovat i vzápětí. Byl to Bartek, kdo poslal centr do šestnáctky, a Bratanović pohotovým zakončením uklidil mičudu k tyči - 2:0! Bláznivé závěrečné minuty prvního dějství tím však rozhodně nekončily. Pilař na opačném konci trávníku oslovil Mahmutoviče a rázem to bylo o jednu branku. Srovnat krok dokonce mohl Vaněk, ale ve skluzu branku nenašel.

Po obrátce svěřenci Miroslava Koubka přece jen zvýšili tempo a na hřišti to okamžitě bylo znát. Petržela ale vymezený prostor třemi tyčemi nenašel, Pilař pro změnu poslal svoji snahu do břevna a oba zmíněné ještě ke všemu vychytal skvěle reagující Zlámal. Nedáš - dostaneš. Trestat mohl Mikúš, ovšem tři tyče minul. To už však po hodině hry neplatilo pro Bratanoviče - 3:1.

Hosté reagovali střídáním: Procházka s Holendou (nahradili Pilaře a Mahmutoviče) okamžitě pomohli a zanedlouho to bylo opět jen o gól. Kovařík centrem od rohového praporku našel hlavu nejmenšího hráče na hřišti Pilaře, jenž bez problému snížil na 3:2. Nic dalšího už se však nestalo.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Serii neporazitelnosti natáhneme i doma s Plzní! Pokud ne, tak ztrestám všechny plechovky Plzně, které mám v lednici!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 pro Bohemku a Plzničky ať padnou

Reagovat
smazaný uživatel

2:6

Reagovat
smazaný uživatel

Obráceně!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele