3. kolo
09.08.2014 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Baumit Jablonec - 1. FC Slovácko 1:1

Pouze remízu 1:1 uhráli před vlastním publikem fotbalisté Baumitu Jablonec, přestože zápas se Slováckem se pro ně vyvíjel dobře. Konečné slovo měl totiž čtvrthodinu před koncem Jakub Diviš. Jablonec poslal v první půli do vedení proměněnou penaltou Filip Novák.

Od Jablonce se v tomto zápase nic jiného než vítězství nečekalo. Po porážce s Plzní si chtěli svěřenci trenéra Šilhavého spravit chuť a bodově se dotáhnout na dvě pražská "S". První poločas byl dle očekávání zcela v jejich režii.

Novák levačkou zkusil vypálit a mnoho nechybělo. Míč by se nejspíše stočil těsně vedle, ale brankář Slovácka ho raději vyškrábl na rohový kop. Ještě blíže vedoucí brance byl ve 12. minutě obránce Romera. Po Pospíšilově nepříjemné ráně musel Heča míč vyrážet a naštěstí pro Slovácko dorážející Romera trestuhodně přestřelil branku. Hosté z Uherského Hradiště však dlouho čisté konto stejně neudrželi, jen o osm minut později stáhl ve vápně Juna Trávník a sudí bez diskuze nařídil pokutový kop. Filip Novák ho proměnil a Jablonec vedl 1:0. Domácí byli navíc stále lepším týmem a brzy mohlo přijít navýšení. Kopic ale po hezké individuální akce nechal vyniknout jen brankáře Heču. Slovácko se dostalo do své první větší šance až před koncem prvního poločasu, kdy hezký Kaloudův centr zasáhl Diviš a skvělým zákrokem se představil golman Hrubý. Pro Slovácko to ale nebyl zrovna nejšťastnější první poločas. Krom inkasované branky přišel hned o dva hráče - Doška a Šimka. Prvního jmenovaného nahradil v osmnácté minutě Havlík, Šimka pak pět minut před koncem poločasu Reinberk.

Jablonec chtěl na aktivitu z prvního poločasu navázat, ovšem v 56. minutě musel čelit stoprocentní příležitosti soupeře. Jakub Diviš se ve vápně zbavil golmana Hrubého a už zakončoval do odkryté branky, když v tom vypomohl Romera a míč směřující do brány odkopl. Slovácko hrálo mnohem koncentrovaněji a Baumit už do výraznějších šancí nepouštělo. Naopak s přibývajícím časem si Slovácko čím dál více uvědomovalo, že si může ze Střelnice odvézt alespoň bod. Čtvrthodiny před koncem pak naplnil jejich vysněný scénář Jakub Diviš, který se objevil za obranou Baumitu a bez problémů překonal brankáře Hrubého - 1:1.

Remíza byla pro domácí málo, okamžité oživení měl přinést střídající Crnkič. To se málem podařilo, neboť po jeho akci dvakrát nebezpečně zakončoval Čížek. Velkou šanci brankář Slovácka utlumil a nic dalšího už se nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1čka tip 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Diviš je Jaroslav, ne Jakub

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele