30. kolo
30.05.2015 17:15 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Dukla Praha 1:1

Baník Ostrava jen remizoval s Duklou Praha a s Bazaly se loučí s bodem. Baník skvěle začal, když se prosadil už po dvou minutách, ale deset minut před koncem hosté z Prahy srovnali. Bazaly naposledy slaví.

Baník Ostrava vyběhl na hřiště Bazal s Pavlenkou v bráně, s kapitánskou páskou se staral o útočení Milan Baroš. Podporovali jej Kukec, Nahr nebo Holzer. Hosté z Dukly Praha spoléhali na Hanouska, Přikryla či Bergera s Považancem.

Baník začal hodně zostra a jako první se dostal do vedení už po pouhých dvou minutách! Z levé strany posílal do vápna nebezpečný míč Helešic, který našel nabíhajícího Davora Kukece. Ten trkl hlavou do míče a poslal jej za bezmocného brankáře Chudého!

Dukla se postupně vzpamatovávala z inkasované branky a hned se zapojila do útoku. Její tlak ale nikam nevedl a Ostrava si s ním většinou dokázala poradit bez větších problémů. Po třiceti minutách jsme se stále žádné větší akce nedočkali. Snad až rána Milana Baroše stála za zmínku, i když byla nepřesná. To už se ale psala 38. minuta. Následný centr mířící před Pavlenku nebyl nijak nebezpečný, to samé platilo pro akci Čajiće minutu před koncem.

První poločas rozhodně mnoho zajímavých akcí nenabídl a spíše nudil. Divákům to ale příliš nevadilo, protože většina z nich stejně přišla spíše proto, aby se symbolicky rozloučila s Bazaly. Na slavném a tradičním stánku se dnes odehrálo poslední utkání. Pět minut po změně stran Kluk centroval z pravé strany před branku Baníku, jenže obrana Baníku si poradila. O chvíli později mohli domácí navýšit své vedení. Milan Baroš potáhl míč po straně, předložil jej kolegovi Kukecovi a ten mohl zakončit. Sám před Chudým ale selhal v obrovské šanci a mohl se jen chytat za hlavu.

Hodně aktivní byl Jakub Považanec, který nejprve pálil ze standardní situace, později mířil krásnou ranou jen do Pavlenky. Ke gólu nevedla ani akce Davora Kukece a zakončení Martina Foltýna. Po hodině hry se Milan Baroš obtočil kolem obránce, avšak jeho snaha byla zablokována Polomem. Dvacet minut před koncem se do další obrovské šance dostal Davor Kukec, jenže narazil na ještě lepšího Chudého. Brankář hostí se vytáhl proti soupeřovu zakončení a pomohl svému týmu. Beauguel o chvíli později tvrdě vypálil z úhlu a brankář Pavlenka musel znovu zasahovat.

Deset minut před koncem se však hosté přeci jen dočkali. Beauguel na vápně míč zasekl a nahrál volnějšímu Jakubu Marešovi. Pro něj už nebylo problémem nastavit si míč tak, aby zaplul do sítě - 1:1. Vícekrát už se skóre na Bazalech nepohnulo a oba týmy si v derniéře body jen dělí.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele