23. kolo
17.03.2015 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Slovácko - FK Teplice 2:2

Hodně napínavý finiš předvedly celky Slovácka a Teplic. Hosté z Teplic sice vedli, když se prosadil Jakub Hora, ale ve druhé půli dominovali domácí. Nejprve se po hodině hry trefil Jiří Valenta, po něm strhl vedení na stranu hostí Jan Krob. Tři minuty před koncem ale srovnal Jakub Kalouda, který mohl dokonce otočit skóre!

Hned v prvních minutách se Slovácko ujalo míče a s ním v držení se přesunulo na polovinu Teplic. Diviš posunul míč na nabíhajícího Kuncla, který ještě před brankovou čárou stačil odcentrovat, jenže obrana Teplic se vyznamenala. Ve třetí minutě Trávník viděl v pokutovém území Valentu, který balon prodloužil na Doška. Brankář Grigar ale vytáhl proti Doškově střele skvělý zákrok! Na opačné straně vyrobil chybu Košút a Vůch mohl pálit, ale střílel vysoko nad bránu.

Brankář Grigar byl znovu volán do akce po centru Valenty na Šimka. Ten zakončoval a rozhodně nemířil vůbec špatně, ale narazil na skvělého Grigara, který míč vyboxoval mimo nebezpečí. Po pětadvaceti minutách hlavičkoval Diviš přes protihráče Kerbra, ale jeho pokus postrádal razanci. O chvíli později se míč snášel k Doškovi, který se rozhodl ještě nahrávat na volnějšího Valentu, ale ten mířil mimo tři tyče!

O minutu později si na centr Trávníka naběhl Diviš a z první mířil k tyči. Jenže proti inkasování byl znovu skvělý brankář Grigar, který si ukázkově poradil a dál držel pro Teplice remízu. Paradoxně to ale byly právě Teplice, kdo se dostal do vedení. Ačkoli Slovácko bylo jasně aktivnější, inkasovalo jako první. Brankář Heča kapituloval po krásné ráně Jakuba Hory, který dostal míč od Potočného a krásným obstřelem propálil vše před sebou - 1:0.

Po centru Valenty hlavičkoval na zadní tyči Trávník, jenže po jeho pokusu byl zahráván jen rohový kop. Minutu po uplynutí prvních 45 minut zkoušel krásnou ranou pozornost brankáře Grigara aktivní Diviš, ale střílel jen do horní sítě. Za svou snahu by si Slovácku určitě branku zasloužilo, ale muselo si na ni počkat až do druhé půle. Pět minut po změně stran se krásnou ranou pokoušel vstřelit branku Takács, ale pálil nakonec nepříliš tvrdě. Diviš centrem na zadní tyči našel Doška, který ještě vracel míč na vápno, ale tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.

Slovácko se dočkalo až po hodině hry. K exekuci volného přímého kopu se postavil Jiří Valenta a krásnou ranou obstřelil zeď i brankáře Grigara! Jeho kouzlo tak bylo odčarováno a domácí mohli slavit krásný gól - 1:1.

O chvíli později Kerbr centroval do pokutového území, kde si zpracoval balon Valenta, ale ten z otočky pálil mimo tři tyče. Další ránu ze střední vzdálenosti si na své konto připsal Trávník, ale ani on nemířil dostatečně razantně. Dvacet minut před koncem domácí pokazili akci a dovolili Teplicím jít do protiútoku. Ten musel zastavovat Trávník a sudí Paták pískal pokutový kop. Dlouhý rozběh si vzal Jan Krob a krásnou ranou poslal Heču na opačnou stranu brány - 2:1 pro hosty.

Slovácko chtělo alespoň srovnat a dalo se do útočení. Dvě rány Luboše Kaloudy vyrazil brankář Grigar. Teplice vstřelily branku, ale kvůli ofsajdu platit nemohla. V infarktovém závěru se nakonec Slovácko dočkalo kýženého srovnání, když Takács fauloval Valentu, jenž chtěl zakončovat po sklepnutí Doška. Takács navíc dostal červenou kartu. K míči se postavil Luboš Kalouda a mířil přesně - 2:2. Stejný hráč mohl o minutu později strhnout vedení na stranu Slovácka, ale skvělý zákrok Grigara mu to neumožnil.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
cepinzcegamy

3:2 a bez keců

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 už musíme kur.. !!

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

krasny kurz na Teplice

Reagovat
smazaný uživatel

3:4 Došek,Došek,Došek,Rada červená,Potok,Potok,Hora,Hora Synot boj o záchranu

Reagovat
Sw!fty

Docela pěkný zápas, gól Hory

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele