13. kolo
02.11.2013 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 1:0

Souboj dvou sestupem ohrožených týmů dopadl lépe pro domácí Brno, které porazilo Jihlavu těsně 1:0, uniklo ze sestupových pozic a přeskočilo v tabulce svého soupeře. Hrdinou bojovného utkání, v němž se nicméně urodilo i několik pěkných akcí, se stal autor jediné branky David Pašek.

Brněnští tak navázali na dobrou domácí formu a připsali si před vlastními fanoušky třetí vítězství v řadě; celek z Vysočiny naopak potvrdil, že venku se mu vůbec nedaří, a prohrál pošesté ze sedmi pokusů. Z cest si zatím svěřenci Františka Komňackého přivezli jediný bod, a i díky tomu se s jedenácti body nacházejí jen těsně nad sestupovou zónou.

Utkání samotné začalo lépe pro Zbrojovku, která si už v sedmé minutě připsala první šanci - Kroupa ustál tvrdý souboj a ocitnul se zcela volný za soupeřovou obranou, čehož využil k vybídnutí Pernici; ten však z malého vápna pouze napálil veterána Blažka v jihlavské svatyni. Pravý záložník Pašek, pozdější autor branky, byl vidět hned od úvodních minut, a mohl otevřít skóre už po čtvrthodině hry - pas od Lutonského sice na malém vápně dokázal zpracovat, ale ke střele se nedostal.

Hosté poprvé prověřili gólmana Hladkého až téměř po půlhodině hry, kdy Masopust využil chyby Skaláka a z první otestoval pozornost domácího strážce. Jinak však první pětačtyřicetiminutovka patřila Brnu, což potvrdil i Lutonský, který ve 34. minutě parádní dalekonosnou ránou pořádně vystrašil Blažka. Čtyřicetiletý gólman neměl na jeho střelu nárok, naštěstí pro něj však mířila těsně vedle.

Totéž se povedlo i Zavadilovi, který těsně netrefil levou tyč; to už běžela 50. minuta, a přestože se utkání s postupem času propadalo více a více do fyzické hry a šancí ubývalo, Brno nakonec potřebný gól vsítit dokázalo. Osmnáct minut před koncem pronikl hostující obranou Skalák, dostal se až k malému vápnu a nahrál před bránu Paškovi, který si poradil s bránícím hráčem a hlavou usměrnil míč ke vzdálenější tyči.

Za těchto okolností šlo o zasloužený odraz vývoje zápasu, přesto však Jihlava dostala ještě jednu vynikající šanci ke srovnání - v 85. minutě napřáhl Masopust a jeho střela mířila přesně do vinglu. Pouze úžasný zákrok brankáře Hladkého tak uchránil Brno od inkasované branky a udržel veledůležité tři body na Srbské.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0, nebo 0:1

Reagovat
mario23

to smrdí remízou, 0:0, na ticket spíš 10 i když přeju FCV.

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon Zbrojovky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele