1. kolo
21.07.2013 20:15 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Vysočina Jihlava - Sparta Praha 1:4

Český vicemistr pražská Sparta vstoupil do nového ročníku podobně jako největší rival v boji o titul Plzeň kanonádou. Letenští neměli nejmenší problém s Jihlavou, které nadělili hned čtyři branky. Domácí měli katastrofální start, během deseti minut prohrávali už o dvě branky.

Sparta vyrukovala na Jihlavu hodně aktivně a bylo na ní vidět, jak moc chce odčinit ztracený zápas se švédským Häckenem. A měla i štěstí. Hned ve druhé minutě zápasu zahrál ve vlastním vápně rukou Milan Kopic a nařízenou penaltu bezpečně proměnil kanonýr David Lafata - 1:0 pro Spartu. Hosté nadále určovali tempo hry a za chvíli to bylo už 2:0. Kadlec naservíroval míč před branku, kde nemohl stát nikdo jiný, než nejlepší střelec uplynulých ročníků Gambrinus ligy David Lafata.

Kapitán Sparty mohl ve 21. minutě zkompletovat hattrick, ale jeho další ránu tentokrát s pomocí tyče zlikvidoval Jaromír Blažek. Jihlava hrála otřesně a bylo otázkou času, kdy obdrží další branku. Stalo se tak po půlhodině hry, kdy Hušbauer nadvakrát překonal Blažka. Obrana Jihlavy totálně zaspala a Sparta vedla už 3:0.

Do této doby nehrála Jihlava vůbec nic, ale Sparťané stále měli v hlavách nedávno ztracený zápas s Häckenem, ve kterém vedli 2:0, ale nakonec pouze remizovali 2:2. Strašák jménem Häcken se objevil před koncem prvního poločasu, kdy Vysočina vstřelila kontaktní gól. Po Vaculíkově rohovém kopu se prosadil Šimonek a bylo to 3:1.

Sparta se ale z pohárového utkání poučila a Jihlavě žádný zvrat nedovolila, ba naopak. Hušbauer našel Kadlece, který od tyčky vstřelil již čtvrtý gól Sparty. Utkání tím bylo definitivně rozhodnuto. Sparta deklasovala Vysočinu Jihlavu 4:1 a zareagovala tak na Plzeň i Liberec.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (37)

Přidat komentář
ryzskej

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
icecube

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta dostane hned v prvním kole

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
usarny

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jihlava nam proste dela furt problemy...uz to chce sakra konecne prolomit a zlepsit si sebevedomi po tom ztracenym zapase EL. Melo to parametry, na to, ze to byl prvni sezonni zapas, ale proste musim to rict Vacha zavinil kiks alaa Vacek v priprave s Bohemkou, takle naslepo se to nesmi stavat. Jinak si myslim ze Costa je pripavenej na zaklad, kort kdyz Hybs ma zlomeninu, jenom nabech v 90. minute a hned krasnej centr, takze to v noze mit bude a z toho prislo brevno. Jinak toho opravdu neni moc co vytknout. 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim co si mam myslet o Sparte a panu Lavickovi,ALE prekopat celou obranu ?! Myslim si ,ze dost velkej hazard ,kterej se ukazal se švedama. Kaderabek-21, Holek-26, Polom-21, Pauschek-20. Holek jesli se nepletu byl dlouho zranenej a postavit k nemu do obrany 3 mlady kluky ?! Obrana je dle meho dost o zkusenostech ,kor na postu stopera. Kdyby dle meho byli v obrane Švejdík a Zápotočny ,tak by Sparta vyhrala. Proc pred nedavnem pritahli Jarošika a Zapotocnyho?! Sparte nefandim ,jsem fanda jineho klubu ,ale kvuli ceskemu fotbalu a jeho jmene v Evrope me stve ,jak se dlouha leta trapi a nema svou starou tvar. Jakysi si prislib byli lonske pohary. Dlouhou dobu mi ve Sparte chybi KOVANEJ SPARTAN. Jako byl Kladrubsky. To co ted zas nacvicujou s V.Kadlecem...kterej chce jit pryc ,ma na to a verim ze se prosadi je taky des. Jasne ze jde o penize. Jenze kdyby tenkrat pustil pan Kretinsky Kadlece do Arnheimu za 150mega,tak si do dneska nemusi drbat kedlubnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi máš pravdu. Holek hrál mizerně na defenzivním záložníkovi. Pak absolvoval asi 6 výbornejch zápasů na stoperovi, jenže se pak zranil a asi je velká odvaha dávat mu hned roli největší hvězdy defenzivy. Kadeřábek zaslouží po zápase s Hackenem pochvalu, Polom taky nehrál špatně. Pauschek směrem dozadu nic nepokazil, ale podpora útoku byla hodně špatná.

Přikryl dost neviditelnej, Matějovský s Kadlecem mě taky docela zklamali. Hra Sparty nic moc, jenže soupeř byl směrem do útoku hodně slabej. Že Vácha vyšle jejich hráče do tutovky a pak to někomu luxusně sedne z dálky, to je jiná věc. Výsledek 2:0 se měl udržet a byl by klid.

Vyvarovat se zbytečnejch chyb a proti Jihlavě 0:2! (2x Kadlec) ACS!!

Reagovat
OtecJaJ10

1:0

Reagovat
freakmarena19

0:1 (Kadlec)

Reagovat
smazaný uživatel

Snad 0:2 (Lafata, Hušbauer).

Reagovat
smazaný uživatel

prestoze Jihlava stale kvalitu ma, tak tentokrat si uz na Spartu neprijde, myslim ze Vlasta Lavicka je natolik kvlaitni trener, aby si s nemi na poctvrte (v zakladni hraci dobe) poradil. tip: 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

mimo to jestli chteji skutecne Plzni vzit titul tak strata s Jihlavou v prvnim kole nepripada v uvahum, naopak by se meli snazit snizit naskok Plzen i co se skore tyce

Reagovat
smazaný uživatel

V normalni hraci dobe ? Pobavils :-D

Vysocina opet vsem ukaze ,ze podpisem Franty udelala nej kauf za svoje fungovani a minimalne Spartu opet poskadlime skoda,ze neprisel ten golovej utocnik i tak,ale FCV!! Jedem!!!

Reagovat
smazaný uživatel

"05.03.2013 Pohár České pošty OF 2.z Sparta Praha - Jihlava 2:1p" netusim co na tom nechapes

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jihlava ne ,ze se Spartou neprohraje,ale mohla by ji klidne i porazit. Muj tip je 1:1 . Jungr-Lafata. Kadr Jihlavy zustal stejny jak lonskou sezonu,zalezi jak se chytej jejich novy utocnici. Nej devizou Jihlavy je PAN TRENER KOMNACKY Jen objevit utocnika co mu do za sezonu 10golu ,vic ne,protoze pak by po nem sahla Plzen ,nebo Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

skodaze Jungr je v teplicich, takze je jasny jak vazne brat tvuj tip

Reagovat
smazaný uživatel

tak nic neni presto ti to nevyde

Reagovat
smazaný uživatel

8:1

Reagovat
willdonor

hele.. ty bednářovi krevní testy.. co je pravdy na tom že je to zase kox ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivil bych se..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufám, že všichni v přímém přenosu vidí, že Jihlava dostává od rozhodčího o něco víc než jen poctivých 10% pro domácí.. Tomu Kadlecovi bude pískat ofsidy i když se půjde o poločas vychcat..

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Costa hraje běžně jako dneska tak bych to viděl, že vydrží ve Spartě do Vánoc a pak půjde minimálně do Chelsea nebo tak něco.. Jen přemýšlím co je ten tajný trik kterým přeplatili týmy z Německa a Ruska při jeho příchodu.. Viděl bych to na nějaké extrémně vysoká procenta z jeho dalšího přestupu..

Reagovat
smazaný uživatel

Nikoho nepřeplatili. Costa si vybral Spartu jako volný hráč, protože se mu tu prý líbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně hráli především Costa, Matějovský, Hušbauer, Kadlec a Lafata. Jen je mi líto Kadlece, že ho rozhodčí tak zařezával, dvakrát milně písknutý offside a dvě neodpískané penalty proti němu. Matějovský opět mile překvapil, hrál fantasticky. Škoda, že u něj jsou ty výkony jak na houpačce. Stoperská dvojice se mi zase moc nelíbila. Holek si svoje odehrál, ale Švejdík působil dost nejistě. Vácha první poločas zase dost kazil a hlavně nechápu, proč furt chodí kopat ty rohy, když je neumí.

Reagovat
smazaný uživatel

Hušby by je asi kopal lépe no

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim, ze vykon byl paradni, nebo alespon ten vstup do zapasu, kdy proste ten prvni rychlej gol dokaze pomoct a uvolnit. Sem strasne rad za Costu v zakladu, ze tam zas neco nevymejsleli, odehral peckovej zapas, nahoru-dolu. Svejdik-Holek, optimalni stoperska dvojice, Svejdik byl trosku vyjukanej, ale nepochybuju o tom ze ve ctvrtek nastoupej takle stejne, protoze proc menit neco co funguje. Matejak bez pasky, no budu se opakovat, ale svedci mu to, kolmice a pasy jako za mlada. Lafata to je proste pan strelec a kapitan, jak to ma bejt. Kadlec behavej, snazivej, gol zaslouzenej. Akorat ten Prikryl mi proste z toho zakladu nesedi, uz aby se Krejci zvednul. Co se tyce Vacka, tak toho zatim nemuzu ani cejtit, pride mi, ze nevi co ma delat, boji se aby neco nezkazil, tak se tolik nehlasi o balon, rychle od nohy, uvidime....s timhle vykonem musime postoupit v EL dal

Reagovat
smazaný uživatel

matějovský

Reagovat
vanGomm

Zajímavost tohoto utkáni.Sparta inkasovala jubilejní 100 gól v samostatné lize.

Reagovat
vanGomm

Jedná se samozřejmě o omyl To 100 jubileum v tomto ligovém ročníku sice bylo,ale vztahovalo nikoliv na gól,ale na prohru Sparty v samostatné lize.Stalo se tak v květnu 2014 v Teplicích.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele