7. kolo
01.09.2013 19:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Plzeň zvládla přestřelku s Olomoucí a zůstává na vrcholu

Viktoria znovu dokázala odpovědět na vítězství největšího letenského rivala a vítězstvím nad Olomoucí si zajistila klidnou reprezentační přestávku. Na Hané se naproti tomu dají očekávat změny...

Čtyři dny po vítězství na půdě slovinského Mariboru, které Viktorii zajistilo historicky druhý postup do milionářské Ligy mistrů, čekaly na Západočechy opět všední ligové povinnosti. Proti Olomouci už za domácí logicky nevyběhl Darida, který během týdne odešel do Freiburgu.

Jeho absenci, ani několik dalších změn, však Plzeň nepocítila. Uběhla sotva minuta hry, když Petržela poslal do pokutového území nadýchaný centr, který našel Tecla, jeho ránu sice Zlámal vyrazil, ovšem jenom ke Kolářovi, pro kterého už nebyl problém dopravit balón na místo určení - 1:0! Západočeši měli od této chvíle drtivou převahu a druhá branka "visela" ve vzduchu.

Čekání mohl záhy ukončit Procházka, jenž to zkoušel po rohovém kopu, avšak jeho pokus zastavil Šindelář. Další standardní situace z rohu hřiště však donesla mičudu k Rajtoralovi, který na nic nečekal a parádním volejem usměrnil kulatý nesmysl nechytatelně k tyči - 2:0! Hanáci se jen velmi těžko vzpamatovávali a první ránu mezi tři tyče si zapsali až ve 21. minutě, Doležal však Kozáčika svým neškodným pokusem nezaskočil. Jediná opravdová možnost Sigmy z úvodního dějství přišla jen o něco málo později, Ordoš ale z hranice penalty našel jen Kozáčika!

Postupem času se moravský tým přece jen plnohodnotně zapojil do hry a Viktorii ztížil na první pohled vyhraný zápas. Nadějně vyhlížející volný přímý kop rozehrál Vepřek, přízemní střelou ale branku netrefil. Po dalším z mnoha rohů se opětovně pokusil o střelu Procházka, stejně jako předtím však neuspěl. Zaváhání Hejdy poté nedokázal potrestat váhající Javůrek.

Do druhé půle vstoupila o poznání aktivněji Olomouc, která však nedokázala velkou převahu správně zužitkovat. Naopak Ďuriš skvěle uvolnil Rajtorala, ten však křižnou střelou těsně minul vzdálenější tyčku Zlámalovy branky! Nedáš - dostaneš. Ordoš sice ještě obrovskou možnost trestuhodně zahodil, ale Javůrek následně z rohového kopu našel hlavu Doležala, který sice na Kozáčika recept nenašel, ovšem Šindelář už prostě jednoduše nemohl branku minout - 2:1.

Vzápětí mohl čerstvě příchozí Falta srovnat krok, ovšem nedůrazným pokusem si na slovenského brankáře nepřišel. Naopak Horváth fantastickým centrem ze standardky na zadní tyči oslovil Hejdu, který opět domácí mužstvo uklidnil - 3:1. Obnovená plzeňská jistota však dlouho nevydržela a opět bylo zaděláno na pořádné drama: Javůrek našel ve vápně Doležala, který z malého vápna nekompromisně zavěsil - 3:2! Záhy jen těsně minul branku Pospíšil.

Hosté se s přicházejícím závěrečným hvizdem nechtěli smířit s další porážkou, ovšem plzeňští hráči si pohodlně mezi sebou posílali míč a nedávali tak Hanákům ani tu nejmenší šanci na ohrožení Kozáčikovy svatyně. Viktoria tak i nadále zůstává před Spartou.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (19)

Přidat komentář
Houfi

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip: 1 ( 2:0 )

Reagovat
Frank Lampard 8

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gólové statistiky pro tento zápas: http://www.ligista.cz/news/plzen-sigma/

Více info na ligista.cz

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
monty25

2:0

Reagovat
boryland

3:1....teclík,limba,rajty.....

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 !!!! C'mon Viktorka

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Co také jiného i remíza by totiž byla překvapení.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Tecl

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Ordoš, Pospíšil

Reagovat
smazaný uživatel

OLOMOUC BYLA JASNĚ LEPŠÍ. Plzeň byla o třídu horší a nezaslouženě vyhrála. To, co dneska Plzeň předvedla za mizérii naznačuje jakou ostudu v Lize mistrů udělá, už ted se z toho třesu. Hlavně že se zbavili Daridy.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně že to víš

Reagovat
smazaný uživatel

na to se nehraje hraje se na goly

Reagovat
smazaný uživatel

Nooo uz se to blizi...se zacatkem podzimni casti LM bude Plzen v lize ztracet, ale v LM jim samozrejme preju

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele