11. kolo
20.10.2013 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta Praha - Dukla Praha 3:0

Pražská Sparta neměla s městským rivalem soucit a Duklu porazila jednoznačným výsledkem 3:0. Domácí si tím pádem udržují první pozici, Dukla je sedmá.

Terén sice příliš nenahrával pohledné kombinační hře, přesto se oba týmy snažily potěšit oko nezaujatého diváka. Už po třech minutách se mohl prosadit kanonýr David Lafata, který těžil z přihrávky Bořka Dočkala, sparťanský kapitán se ale nedokázal uvolnit přes dobře bránícího soupeře. Sparta působila živějším dojmem, ránu záložníka Hušbauera musel krotit brankář Rada.

Po akci Marka Matějovského s Bořkem Dočkalem se z volného přímého kopu o zakončení pokoušel Ladislav Krejčí, ale jeho rána se nakonec stočila těsně vedle Radovy tyče. Domácí hráči nadále diktovali tempo hry, což dokumentovala rychlá kombinace Davida Lafaty se střílejícím Váchou. Jeho střela však zamířila těsně vedle pravé tyče hostí! Spartu toto drobné zaváhání mrzet nemuselo, protože o pouhou minutu později si Bořek Dočkal narazil míč se spoluhráčem Hušbauerem, obešel dva protihráče a prostřelil soupeřova brankáře - 1:0.

Pět minut před odchodem do šaten mohli domácí navýšit své vedení, Krejčího pas ale nezastihl v ideální pozici ani jednoho z dvojice Costa - Holek. Dukla se ale dlouho nemohla vyrovnat s tlakem prostředí i domácích hráčů, takže Sparťané celkem v poklidu kombinovali.

Úvod druhého dějství opět zastihl v lepší pozici domácího favorita, po ráně Marka Matějovského se natahoval brankář Rada téměř s vypětím všech svých sil. Druhou branku nepřidal ani do té doby aktivní Bořek Dočkal, protože do cesty se jeho ráně postavila tyč! Přesto sparťanští fanoušci mohli o minutu později oslavně křičet "gól".

Další standardní situace ve prospěch favorizovaného celku znamenala šanci Josefa Hušbauera, který chvilkovou nepozornost hostujících obránců využil na sto procent. S pomocí Vrzalovy teče skóroval a Sparta mohla uklidnit hru.

Brankář Vaclík mnoho práce neměl, což se nedá říci o jeho protějšku: po hodině hry vyslal Vácha do šance Dočkala, který přihrával před bránu Dukly. Tam si nabíhal nejprve David Lafata, ten ale míč netrefil. Naštěstí pro Spartu stál za ním připravený spoluhráč Ladislav Krejčí, jehož dělovou ránu zastavila až síť za Radovými zády - 3:0.

Zkušeného střelce Lafatu posléze vystřídal robustní útočník Roman Bednář, který se téměř ihned po nástupu mohl zapsat mezi střelce. Stačilo, aby Hušbauer zvolil místo střely nahrávku pod sebe. I přes neproměněnou šanci ale Sparta působila značně relaxačním dojmem a hosté jen těžce sbírali síly k zdramatizování. Ani další šanci Josef Hušbauer nevyužil, tentokrát měl na kopačce míč po Matějovského centru. Rada ovšem opět zasáhl. Exhibice Sparty trvala až do závěru zápasu, domácí mohou tři body slavit zcela oprávněně.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
dest1l

3:1

Reagovat
Tomtaf

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X....1:1

Reagovat
monty25

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

A jé je, Sparta má zase slabou Duklu, tak to je předem jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Spartička má možnost odskočit na 6 bodů

2:0

Reagovat
mario23

ACS doma nezaváhá, tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla sice bude nepříjemná, ale Sparta si utkání pohlídá a navýší svůj náskoč na čele. Jsem zvědavý a vůbec bych se nedivil, kdyby dnes naskočil po boku Brabce Ujfaluši. Také doufám, že Kamil bude zase sedět a na plac se vrátí Matěj, nebo si Mareček odbude debut.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 to bude.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni sparťané umřou strašnou smrtí, kterou jsi už dlouho zasloužili......takže to bude kontumačně 3:0 pro Duklu

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačná záležitost, Sparta vyškolí Dukláky jako žáky.

Reagovat
Melda

Nemůžu si pomoct a asi to bylo i výkonem Dukly ale nepamatuju si na takhle opravdu pěknej, rychlej kombinační fotbal od Sparty.A vůbec od jinýho týmu GL.Ten fotbal se mi opravdu líbil, přihrávky, pohyb, přesnost, opravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Nechtěl jsem to sem napsat, ale musim! Konečně se začíná projevovat koncepční systém práce pana Hřebíka, ano, je to tak, za vším stojí tenhle nenáviděný muž. Potřeboval čas, dostal ho a teď se pomalu bude ukazovat, proč ho pan Křetinský angažoval. Sparta pomalu začíná hrát, to co hrál Hřebík s devatenáctkou a díky čemu udělal výsledek, kterej už asi nikdy neobhájíme v mládežnickym fotbale! Chci panu Hřebíkovi poděkovat, i když ho téměř nikdo nemusí, tak musim smeknout. Samozřejmě, že v tom má prsty i Vlasta, ale bez Hřebíka by Sparta nepředváděla, to co předvedla dnes...

Reagovat
smazaný uživatel

Vlasta Harapes?

Reagovat
Melda

zdá se, že do toho vidíš lépe, než já.Já bych chválil Víťu ale jeli tomu tak...A asi na tom něco bude, podobný fotbal Sparta hrála, co vím ze sestřihů, před těmi 13-ti lety, je to tak?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Á jé á jé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele