21. kolo
23.03.2014 17:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - Vysočina Jihlava 1:2

Jihlava se postupně mění k lepšímu a stejně tak celý obraz její hry. Dnes se utkala s pražskou Slavií, která prochází velkými změnami. Nakonec se mohla oprávněně radovat z výhry.

Za hosty se do první vážnější akce dostal útočník Jungr, který prošel až do vápna a pokoušel se reklamovat ruku, sudí Kovařík však jeho nadšení nesdílel a nechal ve hře pokračovat. Ani Slavie nepůsobila zakřiknutým dojmem a také ona přispíval k atraktivitě dnešního duelu. Spolupráce Pitáka se Zmrhalem ale nakonec úspěch neslavil, stejný výsledek potkal také pokus dobíhajícího Mensaha. V další snaze o skórování pokračovala Slavia díky Pitákově centru, který propadl k Ritchiemu, ale ani ten se z gólu radovat nemohl.

Slavia opravdu vstřelila první branku, ale rozhodně se z ní nemohla radovat. Obránce Michal Smejkal totiž ve snaze zabránit Harbovi ve střele napálil míč neomylně za záda vlastního brankáře a Jihlava se ujala vedení!

Smejkal chtěl odčinit své zaváhání a často se stával vyzyvatelem pro útočícího Harbu, ale vstřelená branka jej bude strašit ještě dlouho. V souboji se Smejkalem se zranil Kukol, který musel být ošetřován a v této povinné pauze se zpět na lavičku uchýlil Mensah. Jeho výkon se trenérovi zřejmě příliš nezamlouval, takže na hrací plochu se podíval Prošek. Právě Prošek se stal dalším aspirantem na gólovou radost, protože se protáhl až do zakončení a jeho rána brankáře Hanuše nepříjemně vylekala.

Poprvé si Slavia nedala pozor na ofsajdovou past, podruhé už za to mohla být potrestána. Haris Harba se totiž s míčem dostával až před bránu Slavie, ale v poslední chvíli si míč předkopl až příliš a vracející se Nitrianský včasným skluzem zabránil případné inkasované brance. Ke konci poločasu se tempo zvýšilo a Juhar se dvakrát ocitl blízko navýšení skóre. Hosté nezvládli ani situaci po faulu, když se místo hry soustředili na debaty se sudím ohledně jeho rozhodnutí.

Pokud chtěla Slavia s nepříznivým skóre něco dělat, nezačala ideálně. Deset minut po změně stran se totiž Jihlava dostala do dvougólového vedení, protože dnes naplno vyniklo umění Harise Harby. Ten totiž vystihl rozehrávku od Čontofalského, obhodil si Škodu, zbavil se i Smejkala a nechytatelnou ranou zavěsil!

Jihlavský tlak mohl být ještě výraznější, ale dobrá rána Jánoše byla zastavena břevnem Čontofalského brány! Patnáct minut před koncem utkání mohli slávisté snížit, když se k hlavičce dostal Tomáš Necid a po něm také dorážející Vošahlík. Snížení přišlo až o pár minut později, když se vykoupení z kletby vlastního gólu dočkal Michal Smejkal. Ten se po rohovém kopu dostal k nahrávce od Vošahlíka a stanovil konečný stav utkání. Slavii k bodům nepomohly ani protesty po pádu Hrubého v pokutovém území.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

Slavia hraje 2x po sobě na domácím stadiónu a potvrdit výhru výhrou bývá i u daleko lepších týmů,než je momentální Slavie poměrně těžké.I přesto ji budu věřit tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 pro Šešivky

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

vyhraje Jihlava

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle je to správně :)

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele