21. kolo
23.03.2014 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Plzeň otočila utkání na Hané a snížila náskok ACS na osm bodů

Užuž to vypadalo z plzeňského podání na další zbytečnou ztrátu, ale Viktoria nakonec dokázala duel na hřišti Olomouce přetočit na svoji stranu, čímž po dlouhé době alespoň trochu ukrojila z náskoku vedoucí Sparty.

Dušan Uhrin mladší udělal oproti pohárovému vystoupení s Lyonem hned pět změn (tři vynucené) a to se zpočátku na výkonu jeho svěřenců podepsalo. Sigma si nejen držela Západočechy od těla, ale navíc hrozila z rychlých kontrů. Jeden takový rozehrál Depetris na Rolince, jenž se zbavil Čišovského a z úhlu překonal Kozáčika - 1:0. Olomouc se tak ještě více zatáhla.

Viktoria se snažila za každou cenu vyrovnat, ale do nebezpečných situací se dostávala jen velmi obtížně. Přesto mohl prakticky záhy udeřit Procházka, který si naběhl na fantastický pas Horvátha, ovšem z první trestuhodně branku nenašel! Další obrovskou možnost měl Bakoš, jenž se vrátil do základní sestavy, ovšem Blaha reflexivním zákrokem vyrazil! Do pohotovosti pak byl povolán i bývalý brankář Slavie nebo Sparty, který musel likvidovat hlavičku Svozila.

Tlak Plzně ve druhé půli ještě narůstal a to v kombinaci s pasivitou Hanáků dávalo tušit, jakým směrem se bude duel ubírat... Bakoš sice z akrobatické pozice mezi tři tyče nezamířil, zatímco Hrošovský pro změnu taktéž ohraničený prostor nenašel. Do třetice se však hosté radovali: Horváth posadil míč z rohu na hlavu Koláře, jenž i se štěstím procpal míč do sítě - 1:1.

Krátce nato se pak Viktorii naprosto dokonale vydařilo střídání, když Jana Rezka na trávníku vystřídal Tomáš Wágner a za pouhé dvě minuty, po skvělém centru Kovaříka, otočil na 1:2! Ten samý hráč mohl přidat ještě pojistku, trefil ale jen břevno olomoucké svatyně! Minutu před konečným hvizdem pak musel Kozáčik z ničeho nic likvidovat možnost čerstvého Plška.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
boryland

1:2......Petržel,Wagy......

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Můj Tip je 2:1 pro Sigmu!

Reagovat
vanGomm

Tip oba dají gól.Pokud Olomouc prohraje,tak se v těch sestupových vodách začne nebezpečně namáčet.Navíc ji v příštích kolech čekají soupeří,kteří také nemají na rozávání (Jihlava,Bohemians,Brno a Příbram).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele