8. kolo
15.09.2013 19:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Teplice zdolaly také Jablonec a zůstávají špici na dohled

Skvělý podzim zatím prožívají svěřenci Zdeňka Ščasného, který dokázal Teplice vrátit zpátky do nejvyšších pater české nejvyšší soutěže a po vítězství nad Baumitem se domácí mužstvo dostává jen o tři body za vedoucí Plzeň.

Hosté oproti poslednímu vzájemnému střetnutí Na Stínadlech (0:4) přenechali iniciativu FKT a soustředili se zejména na obranu. To se jim nemuselo vyplatit hned záhy, když si na přihrávku dobře naběhl Salami, ovšem z těžkého úhlu na dobře reagujícího Špita recept nenašel! Baumit kontroloval šancí Hubníka, jeho hlavička se však do prostoru branky nevešla.

Teplice se ale dostaly pořádně ke slovu až po třiceti minutách hry. Hned dvakrát to z dálky zkoušel Ljevaković a strážce hostující svatyně se musel řádně činit, aby nadále udržel čisté konto. Ještě do pauzy natáhl z dálky Mahmutović a Špit měl znovu řádně napilno, následně však svoje barvy opětovně podržel, když si dokázal poradit i s bleskovou dorážkou Litsingiho!

I po změně stran se bylo na co koukat. Kopic rozehrál míč od rohového praporku a z dobré pozice hlavičkoval Rossi, Grigar ale jeho snahu vytěsnil alespoň na tyč a následně celou situaci definitivně vyřešil. Vzápětí přišla branka na opačné straně: Litsingi našel ve vápně Mahmutoviče, který z bezprostřední blízkosti zapsal svůj sedmý ligový gól, čímž jen zvýraznil své postavení na vrcholu střelecké tabulky - 1:0! Špit tak mohl na 100. "nulu" opět zapomenout. Reagovat mohl Vaněk, jeho pokus ale postrádal důraz. Nedáš - dostaneš. Litsingi pro změnu vyzval Nivalda a rázem to bylo 2:0.

Letošní účastník Evropské ligy se však nevzdal a nakonec se přeci jen dočkal kýžené kontaktní trefy, konkrétně Kopic svým centrem našel Třešnáka, který nezaváhal a pohotovým pokusem procedil mičudu do sítě - 2:1. Prakticky hned nato mohl srovnat krok Vaněk, ovšem branku o fous nenašel! A definitivní slovo si tak mohl vzít hrdina Litsingi, jehož rána zapadla k tyči - 3:0.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ne moc, ale šlo to. I když byli chvíle, kdy jsem si přál být zase v Bratislavě. Ale že to tam dneska padalo!

Reagovat
veikko

Přesně tak. Když vystřelili, myslel jsem, že přetrhnou půlkruh trenérovou ponožkou.

Reagovat
monty25

3:1

PELTA VEN!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Díky! Jsem rád, že jsem uhodl právě tenhle zápas.

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
ondrasch77

0-2 (Kopic, Piták)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 (Mahmut, Táborský - Vaněk, Hubník)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Mahmut, Litsingi

Reagovat
klokan.paul

Mahmutovič dá gól

Reagovat
veikko

4:2

Reagovat
Veselac

oba gól

Reagovat
smazaný uživatel

Vyrovnanej zápas, se šťastnym koncem pro domácí. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ty Teplice proste žeru...nechapu tu jejich lonskou krizi. Tohle je presne ten flek, kde se maj pohybovat, kadr se jim na to sesel luxusni. Aidin strelec jak blazen, Nivaldo, Franci si toho gola taky zaslouzil za asistence, nabidky na ne se jenom pozenou, ale to zatim nemusime resit. Proste Hura do Evropy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele